napszemüveges nő pirítóst eszik

Nem is gondolnád, de ez az 5 ételpárosítás megkeserítheti a fogyókúrádat

Természetesen a párosítások nem ördögtől valóak, viszont nem árt észben tartani, ha az étrendünket készítjük.

A fogyókúra nem tartozik az egyik legkönnyűbb dolgok közé. Megfelelő életmóddal viszont látványos eredményeket lehet elérni. A Vince mutatta be az eatthis segítségével, hogy mik azok a meglepő párosítások, amiket jobb, ha kihagyunk a diétánk alatt.

Banán és tej

Shutterstock

A banán és a tej együtt fogyasztva az egyik legrosszabb ételpárosítás, mivel a páros zavart okoz az emésztőrendszerben, ami méreganyagok megjelenéséhez, allergiás reakcióhoz és egyensúly problémákhoz vezet.

Pirítós és jam

Shutterstock

A lekváros pirítós az egyik legelterjedtebb reggeli, de egyáltalán nem tesz jót a fogyókúrás álmoknak

Ha két olyan élelmiszert párosítunk, amelyek ugyanahhoz az élelmiszercsoporthoz tartoznak (például szénhidrátok), akkor nagyobb az esélye, hogy túlfogyasztunk belőlük.

A feldolgozott, kalóriadús ételek bevitele a vércukorszintnek sem tesz jót. De a túl sok szénhidrát a súlygyarapodást is elősegíti, mivel a szervezet az összes felesleges glükózt zsírrá bontja.

Chips és salsa

Shutterstock

A chips és a salsa fogyasztása szintén megnehezíti a fogyókúrát. A kombináció tele van nátriummal, illetve hiányoznak belőle az egészséges zsírok, vagyis az elfogyasztásuk után hamar megéhezünk.

Próbáljunk meg inkább alacsony nátriumtartalmú tortillát szerezni, amitől tovább tart a jóllakotság érzése.

Paradicsomleves és sajt

Shutterstock

A legtöbb paradicsomleves magas cukortartalmú, köszönhetően a hozzáadott magas fruktóztartalmú kukoricaszirupnak.

Sokan szeretik sajttal párosítani a levest, amiben viszont sok zsír és szénhidrát van. A magas nátriumtartalmú élelmiszerek a súlygyarapodáson kívül más egészségügyi problémákhoz is vezethetnek – beleértve a magas vérnyomást, a stroke-ot és a szívbetegségeket.

Zabpehely szárított gyümölcsökkel​

Shutterstock

A legtöbb kutatás szerint a zabpehely segít a fogyásban a magas rosttartalma miatt.

Azonban, ha szárított gyümölcsökkel kombináljuk, akkor megnöveljük a vércukor- és inzulinszintet, ami hozzájárul a zsírraktározó hormonok megnövekedéséhez.


A figyelmetekbe ajánljuk