méreckedő nő, fogyás

Lehet, hogy van is a hűtődben!


Már három adag joghurt is megduplázhatja a fogyást – legalábbis ezt állítják különféle tanulmányok. A kísérleti alanyoknál azok a személyek, akik minden nap joghurtot ettek, megduplázták a testzsírveszteségüket a másik csoporthoz képest, akik alacsony tejterméktartalmú étrendet tartottak – számolt be róla a PsyBlog.

A joghurtban lévő kalcium és D-vitamin lehet felelős a fogyásért. A kalcium vélhetően segíti a fogyást azáltal, hogy jelzi a szervezetnek, hogy hagyja abba a zsírraktározást, és kezdje el égetni azt. A kalciumhiány ezzel szemben fokozhatja az étel utáni sóvárgást, hogy megpróbáljon több létfontosságú ásványi anyaghoz jutni.

Az említett vizsgálatba 63 embert vontak be. Az alanyoknál 24 héten keresztül tejmentes, illetve éppen ellenkezőleg tejdús étrendet alkalmaztak. A magas tejterméktartalmú diéta esetében az emberek napi 1200 mg kalciumnak megfelelő joghurtot adtak. És kiderült, hogy a tejterméktartalmú diétán lévők 4 kilót fogytak a kutatás során, ami a szakértőket is meglepte.

Michael Zemel professzor, a tanulmány első szerzője elmondta:

Amikor az embereket olyan étrendbe helyeztük, amely napi három adag joghurtot tartalmazott, majdnem kétszeresére tudtuk növelni a zsírveszteséget a kevés tejterméket tartalmazó étrendben részesülő emberekhez képest.

Ehhez képest az alacsony tejterméktartalmú diétán lévők egyáltalán nem fogytak.

Ez a tanulmány azt sugallja, hogy napi három adag tejtermék jelentős csökkenést eredményez az elhízott felnőttek súlygyarapodásában. Azt is megállapítottuk, hogy a tejtermékek felgyorsítják a testsúly és a teljes és központi zsírszövet tömegének csökkenését

– foglalták össze az eredményeket a szerzők.

A figyelmetekbe ajánljuk