Chips
A chips köztudottan egészségtelen nassolnivaló. Magas a telítetlen zsírsav- és nátriumtartalmuk. Tápértékük is alacsony, ezért egészséges alternatívákkal, például diófélékkel kell helyettesíteni őket.
Bacon
A szalonnát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanabba a kategóriába sorolja, mint a dohányt. Ennek oka az a folyamat, amelynek során a „normális" emberi sejtek rákos sejtekké alakulnak át – a szalonna a dohányhoz hasonlóan serkenti ezt a folyamatot.
Hozzáadott cukor
Ha olyan élelmiszerrel találkozunk, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, jobb, ha messziről elkerüljük. A hozzáadott cukroknak gyakorlatilag nincs tápértéke, és közvetlen kapcsolatban állnak az elhízással és az anyagcsere-zavarokkal.
Sült ételek
A sült ételeket nem muszáj teljesen mellőzni, ha egészségesen akarunk táplálkozni, de ügyelni kell azonban a megfelelő olaj használatára és a megfelelő sütési időre. A legjobb alternatíva, ha modern forrólevegős sütőre váltunk.
Hidrogénezett zsírok
A zsíroknak ez a kategóriája gyakran a készételekben és a gyorséttermi termékekben van „elrejtve". A hidrogénezett zsírok nem járulnak hozzá a termékek jobb ízéhez, a gyártók költséghatékonysági okokból használják őket.