nő méri a hasát

Nagyon kevesen fogyasztjuk, pedig megduplázhatja fogyásunk eredményét

A tamarind egészségügyi előnyeiről nem sűrűn hallunk, hiszen nem csak a fogyásban segít, hanem megóvhatja a májat és a szívet a betegségektől.


Elősegíti a fogyást

A tamarind rostokban gazdag, és nincs zsírtartalma. Napi fogyasztása pedig valóban segíthet a súlycsökkentésben, mivel flavonoidokat és polifenolokat tartalmaz. Emellett tele van még hidroxi-citromsavval is, amely csökkenti az étvágyat azáltal, hogy gátolja az amilázt, a szénhidrátok zsírrá alakításáért felelős enzimet.

Megelőzi a gyomorfekélyt

A gyomorfekély és az emésztő rendszer gyulladásos betegségei rendkívül fájdalmasak és kellemetlenek. Ezek alapvetően a gyomor és a vékonybél belső nyálkahártyájában megjelenő sebek. A tamarindban található polifenol vegyületeknek köszönhetően azonban ez a gyümölcs megelőzheti ezeket a fekélyeket.

Hatékony a cukorbetegség kezelésében

A tamarindmag-kivonatok gyulladáscsökkentő hatásúak, sőt, állítólag stabilizálják a vércukorszintet és visszafordítják a hasnyálmirigy-szövet károsodását a cukorbetegeknél. A tamarindban megtalálható az alfa-amiláz enzim is, amely bizonyítottan csökkenti a vércukorszintet.

Védi a szív egészségét

A tamarindban található flavonoidok csökkentik az LDL vagy „rossz” koleszterin szintjét, és emelik a HDL vagy „jó” koleszterint, így megakadályozzák a trigliceridek (egyfajta zsír) felhalmozódását a vérben. Ezenfelül magas káliumtartalommal is rendelkezik, ami segít a vérnyomás szabályozásában.


A figyelmetekbe ajánljuk