Sokak fejében a pizza alapja minden esetben paradicsomos, és csak kevesen tudják, hogy fehér szósszal is készülhet az olaszok kedvenc étele. Nem egy új őrületről van szó, hiszen ez is egyfajta klasszikus a pizzára tehető szószok között. Most a Bon appetit megírta, hogyan is készül.
Hozzávalók
- magas zsírtartalmú tejszín;
- ricotta és/vagy mascarpone;
- reszelt citromhéj;
- bazsalikom;
- édeskömény;
- metélőhagyma;
- fokhagyma;
- pirospaprika;
- só és bors.
Ezt is olvasd el! Hihetetlen siker: egy magyar pizza lett Európa legjobbja!
A fehér szószt nagyon egyszerű saját kezűleg elkészíteni: fogjuk a tejszínt, ízlés szerint hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, bazsalikomot, édesköményt, metélőhagymát, fokhagymát, pirospaprikát, fekete borsot és sót. Ezt egy picit eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a ricottát és a mascarponét, de ha csak az egyik van kéznél, az sem gond, tökéletesen működik így is.Ezeket a turmixgépben–kevesebb mint egy percig –pépesítjük, és kész is van az alapszósz.
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A fehér szósz állaga valahol a tejszínhab és a krémsajt között kell, hogy legyen.
Ez is érdekelhet! Horroráron árulja az ananászos pizzát egy angol étterem, hátha leszoknak róla a vendégek
Különösen jól megy hozzá a szarvasgomba, a mozzarella, illetve a mortadella– utóbbi esetében viszont fontos arra ügyelnünk, hogy csak a pizza elkészültét követően helyezzük fel az ételre, sütés hatására ugyanis teljesen kiszárad.
És mi a legjobb ebben a krémben? Hogy nemcsak pizzához, de az olaszok másik nagy kedvencéhez, a focacciához is tökéletesen illik. .