Ha már unod a paradicsomosat: így készül az olaszok fehér pizzaszósza

Ha már unod a paradicsomosat: így készül az olaszok fehér pizzaszósza

Sokak fejében a pizza alapja minden esetben paradicsomos, és csak kevesen tudják, hogy fehér szósszal is készülhet az olaszok kedvenc étele. Nem egy új őrületről van szó, hiszen ez is egyfajta klasszikus a pizzára tehető szószok között. Most a Bon appetit megírta, hogyan is készül.


Hozzávalók

  • magas zsírtartalmú tejszín;
  • ricotta és/vagy mascarpone;
  • reszelt citromhéj;
  • bazsalikom;
  • édeskömény;
  • metélőhagyma;
  • fokhagyma;
  • pirospaprika;
  • só és bors.

A fehér szószt nagyon egyszerű saját kezűleg elkészíteni: fogjuk a tejszínt, ízlés szerint hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, bazsalikomot, édesköményt, metélőhagymát, fokhagymát, pirospaprikát, fekete borsot és sót. Ezt egy picit eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a ricottát és a mascarponét, de ha csak az egyik van kéznél, az sem gond, tökéletesen működik így is.Ezeket a turmixgépbenkevesebb mint egy percig pépesítjük, és kész is van az alapszósz.

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A fehér szósz állaga valahol a tejszínhab és a krémsajt között kell, hogy legyen.

Különösen jól megy hozzá a szarvasgomba, a mozzarella, illetve a mortadella– utóbbi esetében viszont fontos arra ügyelnünk, hogy csak a pizza elkészültét követően helyezzük fel az ételre, sütés hatására ugyanis teljesen kiszárad.

És mi a legjobb ebben a krémben? Hogy nemcsak pizzához, de az olaszok másik nagy kedvencéhez, a focacciához is tökéletesen illik. .


A figyelmetekbe ajánljuk