Ha létezik tradicionális olasz étel, akkor a pizza mindenképpen az. Ennek ellenére – ahogy arról mi is beszámoltunk – a tavalyi év legjobb pizzáját mégsem Olaszországban, hanem New Yorkban készítették. Most pedig egy hazai sikernek lehetünk szemtanúi, ugyanis a Pizza Europa League versenyében a kontinensen belül egy magyar étteremnek sikerült elkészítenie a legfinomabb olasz fogást.
Szinte lehetetlen megmondani, hogy mitől lesz tökéletes egy pizza: vannak, akik a puha és vékony tésztára esküsznek, másoknak a feltét számít és vannak, akik szerint a legfontosabb az, hogy laktató legyen az étel.
Ez is érdekelhet! Olaszországon túl: ezekben az országokban kapjuk a legjobb pizzát
Bárhogy is szeretnénk rangsorolni a legjobb európai pizzákat, a Pizza Europa League nevű szakmai versenyen a zsűri minden lehetséges szempontot figyelembe vesz – írja a Vince.
A portál szerint a sokak által csak a pizzasütők Európa Bajnokságának tekintett Pizza Europa League versenyen a legtapasztaltabb pizzaiolók, korábbi pizzabajnokok, és más szakértők által vezetett zsűri szokta kiválasztani a győztest.
Az idei évben pedig különösen büszkék lehetünk a győztesre, aki nem más, mint a budapesti Forni di Napoli séfje, Damu László.
Ezt is olvasd el! Nincs szíved kidobni a maradék pizzát? Mutatjuk, mit készíthetsz belőle!
A portál információi szerint a legjobbnak járó díjat a séf a Maradona névre hallgató pizzájával érdemelte ki. A legnagyobb szerencsénkre az étel felkerült a Forni di Napoli étlapjára, így bárki megkóstolhatja.