A Vince gasztronómiai szakportál cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell a maradék pizzának a kukában landolnia, hiszen egyetlen apró trükk segítségével tökéletes hozzávalója lehet sok más ételnek. A legegyszerűbb és a legjobb maradékmentő ötlet, ha krutont készítünk belőle. A megkeményedett pizzaszél és a megpuhult tészta így pillanatok alatt új értelmet nyer.
Ez is érdekelhet! Megfáztál? Ez a kínai wonton leves szinte gyógyír lesz – recept!
Fotó: Shutterstock
Ha már főztünk krémlevest, tudjuk, hogy a kruton készítése mennyire egyszerű. Igazából nincs más dolgunk, mint körülbelül két és fél centiméteres kockákra vágni az előző napról megmaradt pizzaszeleteket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük át egy tepsibe a kockákat, locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd alacsony hőfokra állítva a sütőt pirítsuk addig, amíg aranybarna színűre sülnek. Ha inkább serpenyőben sütnénk, érdemes teflonos verziót választani, így a megolvadt sajtot sem lesz nehéz letakarítani az aljáról.
Pizzát készítenél házilag? Néhány egyszerű trükk, hogy az otthoni pizza tökéletes legyen!
Pontosan mivel passzol a pizzakruton?
A Cézár-saláta egyik elengedhetetlen eleme a kruton, így ahhoz például tökéletes választás, de remek kísérője lehet bármilyen bazsalikomos, paradicsomos, vagy pestós salátának. Ahogy már említettük, krémlevesekkel is nyugodtan fogyaszthatjuk, de tálaláskor a sajtos tésztára is szórhatunk egy keveset, a még gazdagabb ízvilágért.