A legtöbben sósan, fokhagymával, esetleg sajttal megszórva ismerjük a bundás kenyeret, mint az egyik leggyorsabban elkészíthető reggelit. A klasszikusnak azonban akad egy másik, francia verziója is, amiben nyoma sincs a sós íznek. Mutatjuk, hogy készül az édes-fahéjas bundás kenyér, ami garantáltan az új kedvence lesz az egész családnak! Recept.
Hozzávalók:
- 12 vastag szelet kenyér (tetszőleges fajta)
- 30 g liszt
- 250 ml tej
- 3 nagy tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- őrölt fahéj
- só.
Ezt is készítsd el! Ennél egyszerűbben nem is lehetne gnocchit készíteni – recept!
Elkészítése:
- Egy nagy keverőtálban mérjük ki a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Addig keverjük, míg sima állagú keveréket nem kapunk.
- Adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliakivonatot, a fahéjat és a sót, majd keverjük simára.
- Melegítsünk fel egy enyhén kiolajozott serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes hőfokon.
Az ízesítéshez használhatunk fahéjat, cukrot, de akár juharszirupot is
Fotó: Shutterstock
Ez is érdekelhet! Dani García sztárséf étlapjára került a Fény Utcai Piac íze: így született meg a BIBO Lángos
- Mártsuk a kenyérszeleteket a keverékbe, ügyelve arra, hogy mindkét oldaluk alaposan megszívja magát.
- Süssük a a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára.
- Ízlés szerint ízesítsük tovább: használhatunk porcukrot, karamellt, esetleg juharszirupot. Frissen, azonnal tálaljuk.
(Forrás: All Recipes)