Francia bundáskenyér
Fotó: Shutterstock

Ha szeretnénk feldobni a reggelit, a hagyományos verzió helyett válasszuk a francia bundáskenyeret

Bundás kenyér full extrásan: így készül az édes-fahéjas verzió

A legtöbben sósan, fokhagymával, esetleg sajttal megszórva ismerjük a bundás kenyeret, mint az egyik leggyorsabban elkészíthető reggelit. A klasszikusnak azonban akad egy másik, francia verziója is, amiben nyoma sincs a sós íznek. Mutatjuk, hogy készül az édes-fahéjas bundás kenyér, ami garantáltan az új kedvence lesz az egész családnak! Recept.


Hozzávalók:

  • 12 vastag szelet kenyér (tetszőleges fajta)
  • 30 g liszt
  • 250 ml tej
  • 3 nagy tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • őrölt fahéj
  • só.

Elkészítése:

  • Egy nagy keverőtálban mérjük ki a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Addig keverjük, míg sima állagú keveréket nem kapunk.
  • Adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliakivonatot, a fahéjat és a sót, majd keverjük simára.
  • Melegítsünk fel egy enyhén kiolajozott serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes hőfokon.
Francia bund\u00e1skeny\u00e9r

Az ízesítéshez használhatunk fahéjat, cukrot, de akár juharszirupot is

Fotó: Shutterstock

Ez is érdekelhet! Dani García sztárséf étlapjára került a Fény Utcai Piac íze: így született meg a BIBO Lángos

  • Mártsuk a kenyérszeleteket a keverékbe, ügyelve arra, hogy mindkét oldaluk alaposan megszívja magát.
  • Süssük a a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára.
  • Ízlés szerint ízesítsük tovább: használhatunk porcukrot, karamellt, esetleg juharszirupot. Frissen, azonnal tálaljuk.

(Forrás: All Recipes)

A figyelmetekbe ajánljuk