
A kávézás sokaknál a napi rutin része, ráadásul egy bizonyos pontig egészséges is lehet, ám, ha túl későn fogyasztjuk, negatívan hathat az alvásunkra. Az pedig csak nehezíti a helyzetet, hogy nincs egy mindenkire érvényes szabály az időzítést illetően, és a…
november 02., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Rengeteget árthat, ha túl későn isszuk meg az utolsó csésze…
Hamu és Gyémánt

Egy csésze finom kávéra ma már nemcsak napindító italként tekintünk, hanem kulturális élményként is – főként, ha nem saját konyhánkban, hanem egy kávézóban kortyolgatunk. A baristák szenvedélye, a terek atmoszférája és az aprólékosan kidolgozott esztétika mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy hely…
szeptember 29., 2025 ● Bódy Kolos
5+1 hazai kávézó, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálnia
Bódy Kolos

Az elmúlt években számos kávétrend hódította meg a világot – elég csak az espresso martinire gondolnunk. A legújabb újdonság, hogy egy teáskanál extra szűz olívaolaj kerül a gőzölt tejhez. Bár a Starbucks Oleato néven dobott piacra ilyen italokat, ám az ötlet valójában otthoni kísérletekből és…
szeptember 26., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Olívaolaj segítségével készül a tökéletes tejhab
Oláh-Bebesi Borbála

Az ősz beköszöntével minden évben visszatér a pumpkin spice-őrület, ám egy friss kutatás szerint a közösségi médiában egészen más ízek uralják a kávés trendeket.
szeptember 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Vége a pumpkin spice-őrületnek? Nem ez a legkedveltebb…
Hamu és Gyémánt

Sokan érzik úgy, hogy a napjuk csak akkor indulhat jól, ha megitták az első kávéjukat és úgy tűnik a jelenségnek tudományos alapja is van. Egy friss kutatás ugyanis bizonyítja: valóban boldogabbak vagyunk, ha koffeinnel kezdjük a reggelt.
szeptember 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy kutatás szerint a kávéfogyasztás valóban boldogabbá tesz
Hamu és Gyémánt
szeptember 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az ősz különleges illata: a sütőtökfűszer, ami már 400 éve…
Hamu és Gyémánt

Az internetnek köszönhetően szinte végtelen mennyiségű recept és ízkombináció bukkan fel nap mint nap – különösen a kávék világában –, ám nem minden újdonság arat egyöntetű sikert. Most egy különleges, de megosztó kávétrendet mutatunk be.
augusztus 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Furcsa kávétrend hódít a világban, ami nem mindenkinek fog…
Hamu és Gyémánt

Lehetséges, hogy a fiatalság forrása végig a szemünk előtt volt? Egy holland kutatás szerint a kávé segíthet az öregedéssel járó panaszok visszaszorításában, továbbá az is újra bebizonyosodott, hogy számos egyéb pozitív hatása van, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges élethez.
július 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy új kutatás szerint tényleg a kávé lehet a kulcs az…
Hamu és Gyémánt

Az internet egyik előnye, hogy ha valakinek van egy új, kreatív ötlete egy ételre vagy italra, az szinte pillanatok alatt elterjedhet. A kávérajongók számára ez azt jelenti, hogy folyamatosan bukkanhatnak rá izgalmasabbnál izgalmasabb újításokra. Az idei nyár egyik legújabb és legnépszerűbb őrülete…
július 08., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Itt a legújabb kávés trend – az édesszájúaknak kedvez a…
Oláh-Bebesi Borbála

A kapszulás kávé egyik legnagyobb előnye a gyorsaság és a kiszámítható minőség. De mi történik akkor, ha a fiók mélyén lapul néhány elfeledett darab, amit még nem használtunk fel? Vajon még fogyaszthatók? A kérdés nemcsak praktikus, de pénztárcakímélő is, amire a szakértők szerencsére tudják a…

Sokan nem tudják elképzelni a reggeleket kávé nélkül – van, aki feketén, más tejjel vagy tejhabbal fogyasztja az italt. Úgy tűnik azonban, hogy érdemes egy új fűszert is kipróbálni, szakértők szerint ugyanis mindössze egyetlen csipet fahéjjal nemcsak ízletesebbé, de egészségesebbé is tehetjük a…
június 29., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Fahéj a kávéra? Nem csak az íze miatt éri meg kipróbálni
Hamu és Gyémánt

