
Egy régi textilgyár falai között új életre kelt az élet (és étel) élvezetének filozófiája. Az Epicurean Óbuda legújabb fine dining étterme, ahol a gasztronómia és a gondolat egyaránt főszereplő: minden fogás egy történet, minden est egy utazás.
október 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Filozófikus fine dining Óbudán: megnyílt az Epicurean
Hamu és Gyémánt

Az év vége közeledtével nemcsak a város ünnepi fényei gyúlnak ki hamarosan, hanem az évzáró tervek is konkretizálódnak: hova menjünk, hol koccintsunk, és melyik helyen tudjuk igazán stílusosan lezárni az évet? Egy jól megválasztott helyszín ilyenkor többet ad, mint egy vacsora – közös élményt…
október 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ünnepeld stílusosan az év végét! Íme a legjobb karácsonyi…
Hamu és Gyémánt

Második alkalommal adott otthont Budapest a Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságnak (II. Open Hungarian Sommelier Championship), amelyet a Magyar Sommelier Club és a Magyar Sommelier Szövetség szervezett közösen. Az esemény fővédnöke Rókusfalvy Pál, a Nemzeti Bormarketingért Felelős Kormánybiztos volt.
október 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Budapesten rendezték meg a II. Nyílt Magyar Sommelier…
Hamu és Gyémánt

A Michelin október 9-én bemutatta a MICHELIN Guide Hungary 2025 új étteremválogatását. A 2025-ös kiadás összesen 78 éttermet ajánl: 36-ot Budapesten és 42-t a fővároson kívül. A válogatásban szerepel 2 két Michelin-csillagos, 8 egycsillagos étterem, 13 Bib Gourmand étterem (köztük két újjal)…
október 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Két Bib Gourmand csatlakozik a MICHELIN Guide Hungary…
Hamu és Gyémánt

Hogyan lehet egyszerre anyának, feleségnek, sikeres üzletasszonynak és önazonos nőnek lenni? Mi a boldog, működő család titka a 21. században, amikor a szerepek és feladatok sokszor egészen másként oszlanak meg, mint a hagyományos mintákban? Ezekről a kérdésekről lesz szó 2025. október 7-én a VIRTU…
szeptember 30., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Terítéken a család, a siker és a karrier – exkluzív est…
Hamu és Gyémánt

A Costes Csoport alapító-tulajdonosa, Gerendai Károly és csapata évek óta dolgozik azon, hogy a vendégek ugyanazt az élményt kapják, amiért a hely 1957-es nyitásától kezdve generációk szerettek idejárni: őszinte magyar konyha, közös asztalok és a Kádár semmihez sem fogható hangulata.
szeptember 26., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Szinte ugyanazzal az étlappal nyit újra a legendás Kádár…
Hamu és Gyémánt

Van egy egészen egyedülálló ékszerdoboz Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna. A Botanica butikhotel mindössze 45 percre van Budapesttől és Munk Tamás séf vezette Michelin-ajánlott fine-dining konyhájának fogásai felérnek egy képzőművészeti alkotással.
szeptember 24., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ahol inspirációt és bátorságot kapunk az élet nagy…
Hamu és Gyémánt

Képzeljük magunkat egy hangulatos trattoriába. Egy asztal mellé, fonott háttámlájú székbe. Paradicsomlevest eszünk, és azt gondoljuk, ehhez foghatót még sosem kóstoltunk. Aztán pizzát rendelünk – például mortadellásat – végül megízleljük a proseccós citromsorbet-t. Kellemes gondolat, ugye? A jó…
szeptember 24., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Budapest egyik legkedveltebb olasz éttermének „kistestvére”…
Hamu és Gyémánt

Alig három és fél hónappal a májusi nyitás után máris rangos elismerést szerzett a Le Primore Hotel & Spa gourmet étterme, a La Vie. A Gault&Millau Magyarország legfrissebb értékelésében az étterem 14 ponttal, két szakácssapkát (Toques) kapott a „Kiváló minőségű, egyedi konyha” kategóriában.
szeptember 23., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Két szakácssapkával díjazta a Gault&Millau a La Vie gourmet…
Hamu és Gyémánt

Idén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, valamint egy limitált létszámú Sushi Masterclass-al ünnepli születésnapját…
szeptember 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Világhírű séfekkel és különleges estekkel ünnepel a 15 éves…
Hamu és Gyémánt

Október elején igazi különlegesség várja a bor és a gasztronómia szerelmeseit: a Michelin-ajánlott VIRTU Étterem egy felejthetetlen estére Új-Zéland ízeit és hangulatát hozza el Budapestre. Az október 1-jén megrendezésre kerülő Exkluzív Új-Zélandi Borvacsora nevet viselő esemény főszereplője a…
szeptember 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Exkluzív Új-Zélandi Borvacsorára készül a VIRTU Étterem
Hamu és Gyémánt

Miközben Budapesten a napokban megnyitja a kapuit a Time Out Market, a világ másik felén, New Yorkban újabb helyszínnel bővül a hálózat. A Union Square-en megnyíló piac a brooklyni Dumbo után a második lesz a városban, ami szeptember 26-tól várja az első látogatókat.
szeptember 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A budapesti nyitás után a világ egyik legnagyobb városában…
Hamu és Gyémánt