Egészséges, gyors bolognai recept, melyet könnyen elkészíthetsz házilag
2021-04-10
Ezt a cukormentes, tejmentes, tojásmentes bolognai receptet mindenki biztonsággal elkészítheti.
Szabó Lucia dietetikus receptje segítség lehet azoknak, akik cukorbetegek, szívbetegek, vagy fogyni szeretnének, de azoknak is, akik önszántukból hívei az egészséges életvitelnek.
Hozzávalók (4 főre):
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Ezután a sárgarépát, fehérrépát is megtisztítjuk és robotgépben apróra daráljuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük. Következő lépésként egy serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított zöldséget. Összepirítjuk őket.
Ehhez jön hozzá a darált pulykamellet, melyet kifehéredésig lepirítunk. Ezt felöntjük a passzírozott paradicsommal, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell vizet öntünk hozzá. Eritrittel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízestünk, majd egy fedő alatt puhára pároljuk a szószt. Amikor már majdnem kész, belereszeljük a fokhagymagerezdeket is, és hagyjuk pár percet főni.
A tésztához forraljunk vizet egy nagyobb lábasban. Sózzuk meg. Amikor gyöngyözik, tegyük bele a spagettit a sós vízbe és a tészta csomagolásán feltüntetett ideig főzzük.
A kész tésztát végül leszűrjük és hozzákeverjük a bolognai szószt. Parmezán sajttal vagy növényi sajttal tálaljuk.
(Forrás: Mentes Recept)