Életünk elengedhetetlen kellékei lettek az elmúlt egy évben, a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön, sőt manapság már az utcán is viselnünk kell őket. Természetesen az arcmaszkokról van szó, amiket mára már a divatipar sem tud kikerülni: a kezdeti próbálkozásokhoz képest mára teret nyertek a különféle arcot eltakaró dizájntermékek.

A karanténidőszak kezdetén mi is írtunk arról, hogy a divatipar hamar rájött: ha a szorult helyzetben másból nem tud, pénzt csinál a maszkokból. El is kezdték gyártani a különféle mintás, és házilag összevarrható viseleteket, egy idő után azonban ez már kevés volt. Csak úgy, mint a ruhák esetében, az emberek elkezdték keresni a személyiségükhöz leginkább passzoló termékeket, valamint olyan alternatívákat, amelyek amellett, hogy megfelelnek a szabályozásoknak, remek kiegészítőként funkcionálnak az éppen aktuális ruházatukhoz, táskájukhoz, cipőjükhöz. Így vált idővel a maszkviselés kötelező rosszból az önkifejezés egy formájává.

Hirdetési felület

www.instagram.com

A gyártók hamar rájöttek, hogy az emberek arca a legjobb reklámfelület, így szemérmetlen módon szó szerint a képünkbe is tolják a márkajelzéseket, különböző arculati elemeket. Ez egy luxusmárka esetében egyszerű, hiszen azok logóit a vásárlók előszeretettel viselik feltűnő helyeken. Egy kisebb brand esetében azonban fontos, hogy a cég emblémája megnyerő mintázatokhoz illeszkedjen, amelyekkel a vásárlók azonosulni tudnak.

A maszkok hirdetőfelületként való használata egyébként extrán megéri a cégeknek, hiszen gyártásuk gyors és olcsó. A szabásvonal ugyanis rém egyszerű és csak kevés anyag szükséges hozzá.

„Maszk-kendő"

hu.pinterest.com

Jó néhány tervező gondolt egyet, és egybegyúrt egy elegáns kendőt egy maszkkal. Jó darabig nálunk is elfogadták maszk helyett sál vagy kendő viselését, amit egyébként sokan korábban is hordtak kiegészítőként. Ezt a paripát lovagolta meg több divatcég: olyan kendőket kezdtek el gyártani, amelyek szükség esetén maszkká alakíthatók. Pontosabban a kendőhöz varrtak egy fülekkel ellátott maszkot, így az könnyedén elrejthető volt, azonban bármikor a viselője hasznára is válhatott.

Kiegészítő

Legyen flitterekkel dekorálva, strasszkövekkel kirakva, vagy díszítsék kitűzők, megjelentek a piacon a kiegészítőként szolgáló maszkok, amelyek már valóban túlmutatnak használatuk valódi célján. Kézműves darabok már a pandémia kezdetén is voltak, azóta azonban több divatcég is elindult ezen a vonalon.

A díszítések mellett többen a formán is elkezdtek gondolkodni, így megszülettek például azok a szép, és elegáns hatást keltő, elsősorban szaténból készült maszkok, amelyeket már szalagokkal rögzíthetünk a fejünkhöz, így amellett, hogy divatosak, állítani is lehet a méretükön.

via Bien.hu