trombita

Mostantól a fúvós hangszeren játszók is biztonságban zenélhetnek, a koronavírustól függetlenül.


A Japán Shimamura zenecég dobta piacra a héten azt a maszkot, amivel minimálisra csökkenthető a koronavírus fertőzés kockázata.

maszk

shimamura

Bár nem tűnik túl kényelmesnek, ám ha jobban belegondolunk, tényleg magasabb kockázatot jelent egy fúvós hangszeren játszani, mint például egy gitáron. Az intenzív légzést kívánó hangszerek használata közben potenciálisan fennáll a veszélye, hogy a fertőző nyálcseppeket terjesszük főleg egy zeneiskolában.

Amíg a többi hangszer használata közben lehet maszkot viselni, addig érthető okokból a fúvósokon eddig erre nem volt lehetőség.

maszk f\u00fav\u00f3s hangszer

shimamura

A most bemutatott maszk speciális szilícium-dioxidot tartalmaz belülről a szagtalanítás érdekében, ugyanakkor megfelelő szinten tartja a páratartalmat, a zavartalan zenélést segítve. A maszkot ezüst-ionokkal ellátott szálak borítják, amelyek kiváló antibakteriális hatással rendelkeznek és megállítják a baktériumok elszaporodását.

Normál körülmények között is használható, egyszerűen le kell zárni a maszk nyílását; mosható, így többször is használni lehet.

arcmaszk f\u00fav\u00f3s

shimamura

Bár nem vennénk rá mérget, hogy széles körben elterjed a zenészek között, a zenecég oldaláról egy nap alatt elkapkodták a meghirdetett készletet, tehát ki tudja. Mindenesetre egy hasznos eszközt mutatott be a japán cég a koronavírus elleni védekezéshez.


Forrás: designboom

A figyelmetekbe ajánljuk