Arcmaszk


Miközben sok vállalat azért imádkozik, hogy mielőbb véget érjen a COVID-19 világjárvány, amely világszerte leállást okozott, a kényszerű üzemszünet néhány cégnél lehetőséget teremtett rá, hogy lehetőségeiket és erősségeiket kihasználva segítsenek az embereken, és még üzleti előnyre is szert tegyenek általa. Az amerikai Etsy kínálatában már magyar kézműves termékek is feltűntek.Jó példa erre az amerikai Etsy webáruház, amely kézműves termékek illetve "retró" (legalább 20 éves) tárgyak forgalmazására specializálódott" (legalább 20 éves) tárgyak forgalmazására specializálódott. A koronavírus járvány terjedését követő tőzsdei pánikban ugyan a New York Brooklynban városnegyedében székhellyel rendelkező vállalat részvényárfolyama is esett, ám áprilisban már meredeken emelkedni kezdett az árfolyam, amikor a platformon több ezer eladó jelent meg, hogy kézzel készített arcmaszkokat értékesítsen.

Miután az amerikai járványügyi hatóság április 3-án hivatalosan ajánlást adott róla, hogy a lakosság olyan nyilvános helyiségekben, ahol a társadalmi távolságtartási intézkedéseket nehéz fenntartani, viseljen arcfedőt, az Etsy arra ösztönözte közösségét, hogy segítsen ilyen maszkokat találni az embereknek. A platformot erre ellepő arcmaszkok ugyan nem voltak orvosi minőségűek, ám lehetővé tették, hogy ez utóbbiak elérjenek azokhoz, akiknek leginkább szükségük van rájuk: az egészségügyi dolgozókhoz - mondta a cég egy blogbejegyzésben. Április 7-én már napi százezresre nőtt az eladott arcmaszkok száma, az ezeket értékesítő kereskedők száma pedig áprilisban 20 000-ről 50 000-re nőtt. Egyre több ország sürgette ugyanis, hogy állampolgárai maszkokat viseljenek, ha elmennek otthonról.


K\u00e9zzel k\u00e9sz\u00edtett, sz\u00ednes sz\u00e1jmaszkok

Fotó: Medium.com

Kézzel készített, színes szájmaszkok

A kézzel készített maszkok milliói megtalálták az utat a vásárlókhoz, és egyúttal sikeresen tehermentesítették a hagyományos orvosi maszkok ellátási láncát is. Mindez hamar meglátszott a new york-i Nasdaq elektronikus tőzsdén forgó Etsy részvények árfolyamán is. Április 24-én a társaság részvényeinek ára 66,19 dollár volt, amely több mint 70 százalékkal magasabb, mint amennyibe április 3-án került és mindössze 6 dollárral marad el eddigi történelmi rekordjától. Az arcmaszkok minden bizonnyal segítik az Etsyt a többi termék kategóriákban tapasztalható forgalom csökkenés ellensúlyozásában. A társaság 0,20 dollár díjat plusz öt százalék jutalékot számít fel minden eladásért, és több magyarországi shop termékei is megtalálhatóak a nemzetközi kínálatában.

A figyelmetekbe ajánljuk