Akár az aktív, akár a passzív pihenést favorizáljuk, tény, hogy a tengerparton eltöltött idő feltölt és maradandó élményekről is gondoskodik. Arról nem is beszélve, hogy a tengerben való úszás jó hatással van a vérkeringésre, csökkenti a szervezetben a stresszt, a sós levegő pedig szuperhősként hat a légzésünkre. Nincs más dolgunk, mint bepakolni és útnak indulni!


A táska

yeti.com

Aki extrémebb módon szereti felfedezni az eldugott kis öblöket, az jó ha készül némi itallal, amivel hidratálni tudja magát napközben. A YETI hátizsákja még egy hosszabb túrázás során is hidegen tartja a bepakolt finomságokat, nem mellesleg pedig extra komfortos kialakításának köszönhetően a cipekedés sem lesz nehéz pálya.

Ár: ~ 126 ezer HUF

A parfüm

selfridges.com

Igazi klasszikus illat, ahogy a tengervíz, a friss levegő és a nyaralás élménye találkozik az orrunkban. Ezt a hármast varázsolta parfümmé és zárta üvegcsébe a Maison Margiela „Beach Walk” név alatt, olyan illatjegyekkel, mint a citrom, a rózsabors, a kókusztej, a pézsma és a ylang ylang.

Ár: ~ 24 ezer HUF

A sátor

amara.com

Az elmúlt években lett igazán nagy trend a „beach tent”, vagyis az a típusú sátor, ami menedéket nyújt a tűző nap elől. A Business & Pleasure Co prémium szettje kiváló választás: az újrahasznosított fa, vízálló – UV szűrős – vászonnal párosulva nyújt egész napos védelmet. A teljesség kedvéért pedig egy csinos táska is tartozik hozzá, amelynek rendeltetésszerű használatával hosszíthatunk a sátor élettartamán.

Ár: ~ 135 ezer HUF

A nyakörv

Christian Louboutin

Amennyiben a család négylábú tagja is velünk utazik, mindenképp gondoskodni kell az ő kényelméről is – és persze biztonságáról. Bár a nyakörvet alapesetben nem szoktuk ékszerként váltogatni, egy igazi tengerparti stílust képviselő darabra képtelenség nemet mondani. A Christian Louboutin „Greekaba” kapszulakollekciójában található nyakörv görög ihletésű palettával látta meg a napvilágot.

Ár: ~ 108 ezer HUF

A gumimatrac

amara.com

Aktív pihenők, figyelem! A SunnyLife matraca garantáltan nosztalgikus élményeket idéz fel mindenkiben. A vintage inspirálta design, a fehér és terrakotta tónusok váltakozása és a 80-as évekből ismert klasszikus anyaghasználat most újra fénykorát éli. Ezzel élmény lesz újra felfedezni a tengert – persze csak óvatos karcsapásokkal, a part mentén!

Ár: ~ 33 ezer HUF