5 tipp, ha imádsz nyáron olvasni

Nyáron sokszor előkerülnek a hűvösebb hónapokban félretett könyveink, hogy végül egy jeges ital társaságában „fogyasszuk el" őket – az erkélyen, a kertben vagy akár a Balaton- vagy a tengerparton. De vajon mivel dobhatjuk fel nyári olvasmányainkat? Mutatjuk!Shanghai könyvespolc

luxdeco.com

Egy jól kiválasztott könyvespolc rengeteget dobhat szobánk stílusán – főleg, ha kedvenc köteteink foglalnak helyet rajta. Választhatjuk például a Shanghai könyvespolcot, mely összesen kétféle (kisebb és nagyobb) méretben érhető el. A termék tömör tölgy és beton ötvözetéből készült, és egy biztos: nem csak a nappalinkat, hanem akár a dolgozó-vagy könyvtárszobánkat is tökéletesen díszítheti.

Ár: 2,2 millió Ft

Könyv a ginekről

Olvasás koktélozás közben? Naná, főleg nyáron! Kifejezetten érdekes lehet ráadásul, ha épp egy koktélokról, italokról szóló kötetet lapozunk. Ebben a kategóriában jó szívvel ajánljuk a Gone with the Gin könyvet. A Tim Federle nevével fémjelzett kötetben van egy kisebb csavar is: olyan koktélrecepteket találunk benne, melyek a hollywoodi aranykorra datálható filmekben szerepeltek. 152 oldal ginekről, koktélokról és klasszikus filmekről. Kell ennél több?

Ár: 4190 Ft

Gingko könylámpa

Egy-egy izgalmasabb könyv olvasásakor gyakran előfordul, hogy bár az oldalak lapozgatását még napfényben kezdtük el, mire a végére érnénk, már ránk sötétedik. Ilyenkor nem árt, ha van az éjjeliszekrényünkön, esetleg a teraszon egy lámpa, hogy ne kelljen másnap reggelig várnunk a történet befejezéséhez. A Gingko könyvlámpája tökéletes választás lehet, hiszen nemcsak kellő fényt biztosít, de még stílusos is. A Tyvek-papírból és vászonból készült lámpa lítiumakkumulátorral működik, egy töltéssel pedig akár 6-8 órát is képes folyamatosan világítani.

Működése egészen egyszerű: ahhoz, hogy világítson, nem kell mást tennünk, csak nyissuk ki – akár 360 fokban vagy kisebb szögben is elegendő fényt ad az olvasáshoz.

Ár: 24 400 Ft

Megjelent a Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszáma!

A magazin már az újságárusoknál!

Hamu és Gyémánt

Kepes Andrással, korunk egyik legnagyobb történetmesélőjével könyvekről és televíziózásról, múltról és jövőről beszélgettünk címlapinterjúnkban. Beck Zoltán, Dolák-Saly Róbert, Juhász Anna és Tombor Nelli a boldogsággal kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait osztotta meg velünk; Rujder Vivien színésznő pedig egy nő hat különböző arcát mutatta meg fotósorozatunkban. A Hamu és Gyémánt magazin július 8-án megjelent, boldogság tematikájú lapszámából ajánlunk cikkeket. A magazin elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Irodalmi programok a Művészetek Völgyében

Facebook/Művészetek Völgye

Ha nyáron nemcsak szimplán olvasgatnál, hanem irodalmi témájú rendezvényeken is részt vennél, mindenképp látogass el a Művészetek Völgyébe, ahol számtalan, különböző program közül választhatsz: felolvasó estek, versműhelyek, író-olvasó találkozók – csak, hogy pár dolgot említsünk, ami az olvasás szerelmeseire vár a július 23. és augusztus 1. között megrendezett fesztiválon.

A figyelmetekbe ajánljuk