1938-ban hihetetlenül nagy tartozást halmozott fel, pezsgőre, szivarra, szerencsejátékra szórta el a pénzét.David Lough történész 2015-ben megjelent könyvében Sir Winstont Churchill életének egy korábban még nem tárgyalt szeletét, a pénzügyeit vette górcső alá. A pénzpiacok világában otthonosan mozgó szerző részletes képet adott a brit miniszterelnök pénzügyi tevékenységéről és annak hatásairól politikájára, mely Hitler elleni harcában is fontos szerepet játszott.

David Lough: Nincs több pezsgő – Churchill és a pénz

Líra

Churchill nagy lábon élt, rengeteget költött pezsgőre, szivarra, ruhákra, a Bahamákra járt nyaralni, emellett rengeteget szerencsejátékozott Biarritz-tól egészen Monte Carlóig. A harmincas években még a csőd szélén táncolt. 1945-ben viszont immár újra gazdag emberként távozott a kormányfői posztról. Pénzügyekhez fűződő viszonya alapvetően meghatározta politikai pályáját is. A Magyarországon most először megjelent Nincs több pezsgő – Chruchill és a pénz érdekes szögből vezet minket végig a történelmi figura életútján.

Friss

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Úgy tűnik, befejeződött a Hubble küldetése

A Hubble még a múlt héten adta meg magát, de akkor még nem tűnt olyan nagynak a baj.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk