olvasás

Az emberek újra felfedezték az olvasás adta örömöket a bezártság alatt, nyilatkozta a Bloomsbury, brit kiadó miután a legjobb bevételi adatokat produkálta 2008 óta.


A leginkább a Harry Potter-könyvek kiadójaként ismert vállalat nyilatkozata szerint profitjuk 60%-al ugrott meg február és augusztus között.

Nemcsak az e-könyvek eladása, de a papíralapúak is szignifikánsan megemelkedtek. A legnagyobb eladási rátákkal a Miért nem beszélek a fehér embereknek a fajokról című könyv vezette a Félhold: Föld és vér háza című mellett.

Eredetileg azt hitték a tulajdonosok, hogy a márciusi bezárások teljesen keresztbe tesznek majd az vásárlókedvnek, de ez nem így történt.

„Ahogy teltek a hónapok, egyre értékesebb lett az olvasás, lehetséges, hogy azért, mert az emberek először filmeket néztek, amit egy idő után meguntak és áttértek az olvasásra"
olvas\u00e1s

Unsplash/David Lezcano

Azt is hozzátették, hogy a könyv témáinak választása reflektált az emberek hangulatára: az egyik legsikeresebb mű júniusban kiadott és az író az emberiséggel kapcsolatban kialakított pozitív gondolatait tökéletesen átadó az Emberi faj című könyv volt Rutger Bregmantól, de sokan szerették még a A Miért nem beszélek a fehér embereknek a fajokról című könyvet is, ami társadalmi kérdéseket feszeget.

A másik nagy sikertéma a főzés volt, így minden ezzel kapcsolatos könyv jól futott az elmúlt időszakban, olvashatjuk a BBC cikkében.

A figyelmetekbe ajánljuk