Facebook / Földvári András

Könyvet írt a cunamit túlélő magyar, aki a világ összes országában járt

Földvári András 1979-ben, 27 évesen a Malév képviselője volt Stockholmban

Szudáni fogáságról és a grönlandi strandolásról is mesél könyvében Földvári András, az első magyar férfi, aki a világ összes országában megfordult.


Földvári András annyit utazott eddig, hogy a kilométerek alapján 113-szor megkerülhette volna a Földet. Majdnem 800 repülőtéren szállt föl-le, 2650 légijáraton ült. És nem utolsósorban ő az első magyar férfi jelen tudásunk szerint, aki a világ összes országában járt.

Persze ez mind kevés lenne, ha mindazt az élményt, amit átélt, magában tartaná. Szerencsére nem ez a helyzet, így Elmentem világgá címmel könyvet írt, ami a 21. Század Kiadó gondozásában látott napvilágot.

Könyvében Földvári András 80 sztorit tár elénk. Épített iskolát Kongóban, átélte a thaiföldi cunamit, végigjárta a legendás 66-os utat Amerikában, vizet fakasztott a mexikói dzsungelben, repült a pártállami idők kormánygépével, strandolt Grönlandon, börtönbe került Dél-Szudánban – és ez csak egy kis ízelítő a számtalan kalandja közül.

Forrás: turizmus.com

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk