Földvári András 1979-ben, 27 évesen a Malév képviselője volt Stockholmban

Facebook / Földvári András

Könyvet írt a cunamit túlélő magyar, aki a világ összes országában járt

Szudáni fogáságról és a grönlandi strandolásról is mesél könyvében Földvári András, az első magyar férfi, aki a világ összes országában megfordult.


Földvári András annyit utazott eddig, hogy a kilométerek alapján 113-szor megkerülhette volna a Földet. Majdnem 800 repülőtéren szállt föl-le, 2650 légijáraton ült. És nem utolsósorban ő az első magyar férfi jelen tudásunk szerint, aki a világ összes országában járt.

Persze ez mind kevés lenne, ha mindazt az élményt, amit átélt, magában tartaná. Szerencsére nem ez a helyzet, így Elmentem világgá címmel könyvet írt, ami a 21. Század Kiadó gondozásában látott napvilágot.

Könyvében Földvári András 80 sztorit tár elénk. Épített iskolát Kongóban, átélte a thaiföldi cunamit, végigjárta a legendás 66-os utat Amerikában, vizet fakasztott a mexikói dzsungelben, repült a pártállami idők kormánygépével, strandolt Grönlandon, börtönbe került Dél-Szudánban – és ez csak egy kis ízelítő a számtalan kalandja közül.

Forrás: turizmus.com

Friss

A sertéshús fogyasztása is lehet egészséges

A sertéshús sokkal több vitamint és ásványi anyagot rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A sovány sertéshús, például a karaj az egészségtudatos táplálkozásba is nagyszerűen beleillik, mert zsír és koleszterin tartalma egyaránt alacsony. Megmutatjuk miért érdemes az ünnepek közeledtével sertéshúsból készült ételt tenni az asztalra. Készítsd el minél többször, hiszen „egy kiváló minőségű sertéshús, minden ízében különleges"!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk