Fiatal nő egy medence partján ül a stégen, és egy könyvet olvas

Tó- vagy tengerpart, strand vagy hegyi levegő, belföld vagy külföld – ez a négy izgalmas, informatív, íncsiklandozó, vicces és megrázó kötet minden felsorolz helyszínen kiváló nyári olvasmány lehet.


Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció – Mi zajlott a színfalak mögött?

A Jóbarátok-generáció

Szinte hihetetlen, de az amerikai sorozat 1994-ben indult és a mai napig képes új rajongókat szerezni – a Netflixen most is óriási nézettsége van. Generációk idézik a hat jóbarát – Rachel, Ross, Joey, Chandler, Monica és Phoebe – ikonikussá vált mondatait. A párkapcsolatokról, munkáról, barátságokról szóló humoros, helyenként ironikus sorozat kulisszatitkait mutatja be ez a könyv. Az exkluzív interjúkon kívül megismerhetjük például a milliódolláros szerződések részleteit vagy a sorozatban feltűnő szupersztárok cameóinak titkát.

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Bereményi Géza a magyar kultúra megkerülhetetlen alakja: író, filmrendező, számos forgatókönyv is fűződik a nevéhez, Cseh Tamásnak írt dalszövegeit pedig több generáció fújja kívülről. Önéletrajzi regénye, amely gyermek- és ifjúságkorát eleveníti fel, minden korosztálynak tartogat meglepetést. 1946-ban Vetró néven született, a Teleki téren nőtt fel, nagyszülei és a közeli piac nevelte. A 10 éves gyerek szemszögéből élhetjük át az 1956-os eseményeket, megismerhetjük élete meghatározó alakjait és hasonlóságait Copperfield Dáviddal.

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim

Náray Tamás, az ismert és elismert divattervező másfél éve él Barcelona közelében, galériájában pedig – ruhaköltemények helyett – festményeit árulja. Legfrissebb, hatodik kötete egy különleges szakácskönyv, amelyben kitűnően megfér egymás mellett az haute cuisine és az haute couture. Miközben csaknem ötvenféle francia (pék)sütemény receptjét és fotóját csodálhatjuk meg, Náray első könyvéből olvashatunk részleteket a francia divatvilág kulisszatitkairól és az író-divattervező-galerista Párizsban töltött éveiről.

Spiró György: Malaccal teljes éveink

Spiró György: Malaccal teljes éveink

Az író új könyve egy hosszabb és két rövidebb esszéből áll: a középpontban 1969, 1989 és 2019. A címadó írás önéletrajzi történet, elemzés, portré és tablókép is az Eötvös Collegiumban töltött időszakról, a '60-as évek második felében. Kiderül, honnan ered a népi-urbánus szembenállás, kik találkoztak akkoriban ebben a térben és intézményben, milyen életutak vártak az ott lévőkre.

Szerző: Krausz Viktória

A figyelmetekbe ajánljuk