Könyvajánló

A lelassult életmód pozitív velejárója, hogy programok híján több időnk van könyveket a kezünkbe venni. Íme, három remek olvasnivaló a májusi megjelenések közül.


Deborah Feldman: Unortodox – A másik út

Deborah Feldman: Unortodox \u2013 A m\u00e1sik \u00fatDeborah Feldman: Unortodox - A másik út

Libri Könyvkiadó

Sokféle formája van a bezártságnak, az egyikről szól Deborah Feldman nagy port kavart könyve is, amely egy, a külvilágtól mereven elzárkózó brooklyni zsidó közösségbe enged bepillantást. Deborah szigorú szabályok között nevelkedett, nem tanulhatott és csupán 17 éves volt, amikor férjhez adták a családja által kiválasztott férfihez. A lány, bár egész életében erre a szerepre készült, nem bírta sokáig a működésképtelen házasságot és az elnyomást, első gyermeke megszületése után pedig eldöntötte: elhagyja az egyetlen közösséget, amit egész életében ismert és Berlinben kezd új életet. A könyv alapján minisorozat is készült, amely Unortodox címmel már látható a Netflixen.

Elena Ferrante: A felnőttek hazug élete

Elena Ferrante: A feln\u0151ttek hazug \u00e9leteElena Ferrante: A felnőttek hazug élete

Park Könyvkiadó

A Nápolyi-regények titokzatos szerzője, aki mai napig nem fedte fel valódi kilétét, újabb történettel rukkolt elő, amely ezúttal is a dél-olasz városban játszódik. A felnövéstörténet középpontjában ezúttal Giovanna áll, az írónő korábbi főhőseivel ellentétben nem Nápoly szegénynegyedében, hanem egy értelmiségi-polgári családban él, de ebben a környezetben is megküzd a maga démonaival. A szabadszájú kamaszlány értetlenkedve áll szülei válása és úgy általában a felnőttek világa előtt.

Mario Escobar: A sárga csillag gyermekei

Mario Escobar: A s\u00e1rga csillag gyermekei

Kossuth Kiadó

Két kisgyermek, Jacob és Moses 1942 augusztusában, a németek megszállása idején Párzsban tartózkodik a nagynénjüknél, míg szüleik biztonságos helyet keresnek a családnak. Mielőtt azonban újra együtt lehetne a család, a városban megkezdik a zsidók összegyűjtését és deportálását. A fiúk tudják, hogy menekülniük kell, ha életben akarnak maradni, ezért minden veszéllyel dacolva útra kelnek, hogy megtalálják a szüleiket. Inspiráló történet a kitartásól és a családi összefogásról a 20. század legsötétebb időszakában.

A figyelmetekbe ajánljuk