utazás
Shutterstock

4 utazási trükk, amit jobb lett volna korábban megismerni

2024 beköszöntével hamarosan újabb utazási szezon veszi kezdetét, ennek apropóján pedig nem árt, ha észben tartunk pár olyan trükköt, ami megkönnyítheti külföldön való tartózkodásunkat. Ilyen praktikából hoztunk most négyet.


Google Térkép offline 

Utazásaink egyik legfontosabb társává nőtte ki magát a Google Térkép, mely tulajdonképpen mindenhova képes minket elvezetni. Mi történik azonban akkor, ha az adott célországban nincs internethozzáférésünk? Ha előre gondolkodunk, akkor semmilyen probléma nem érhet minket, hiszen az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bizonyos régiókat (például városokat vagy környékeket) letöltsünk, hogy ezekhez később offline is hozzáférhessünk, így mindig lesz némi elképzelésünk arról, hogy hol vagyunk.

Persze útvonaltervet már nem csinál nekünk az alkalmazás, de legalább beüzemelhetjük a régi térképolvasó képességünket, hogy egy klasszikus módszerrel fedezzük fel az úti célunkat.

Ez is érdekelhet: Olcsón utazni? 6 tipp, hogy garantáltan a legjobb repülőjegyet vegyük meg!

Cipzáras párnahuzat az extra helyért

Bizonyára sokan belefutottunk már abba a balga hibába, hogy utazás során túl sok mindent vásároltunk, ezért bőröndünknek saját kapacitásán túl kellett volna teljesítenie.

A gyakori problémára szerencsére van egy egészen jó trükk: vigyünk magunkkal cipzáras párnahuzatot, amibe beletehetjük a ruháinkat, ha a bőröndben már nem lenne hely, majd menjünk vele bátran a repülőtérre. A trükk akkor is működik, ha a megengedettnél nehezebb bőrönddel érkezünk meg a reptérre, és máshova kellene pakolni néhány cuccot.

Shutterstock

Illatkendők

Amikor az összes ruhánkat egy bőröndbe tuszkoljuk – a cipőkkel, táskákkal és kabátokkal együtt –, könnyen előfordulhat, hogy elveszítik frissen mosott illatukat – különösen, ha hosszú útra indulunk. A frissesség megőrzésére az egyik legjobb ötlet, ha a ruhák közé csomagolunk néhány jó illatú illatkendőt.

Ne fizessük túl a járatokat 

Ha nem az utolsó pillanatban repülünk, akkor mindenképpen szánjunk időt arra, hogy utánanézünk az utazásunknak. A legjobb tipp, ha olyan szolgáltatásokat használunk, mint a Hopper, a Skyscanner vagy a Google Flights, amikkel egyszerre láthatjuk az összes légitársaság ajánlatát, és könnyedén össze tudjuk hasonlítani a lehetőségeket is.

Az oldalakon már értesítést is beállíthatunk, hogy tudjuk, mikor a legalacsonyabbak a repülőjegyek árai. Ráadásul, ha rugalmasa vagyunk az utazási dátummal, kifejezetten olcsó járatokat is kifoghatunk.

A figyelmetekbe ajánljuk