utazás
Shutterstock

4 utazási trükk, amit jobb lett volna korábban megismerni

Az utazási kedv közelít a koronavírus előtti szinthez, ráadásul itt a tavasz, vele együtt pedig hamarosan a jó idő is. Indul az utazási szezon, ezért nem árt, ha észben tartunk pár tippet, ami megkönnyítheti az idei nyaralást. Mutatunk párat!

Google Térkép offline 

Utazás közben nagy szükségünk lehet az internetre, viszont sosem tudhatjuk, mikor nem lesz szolgáltatásunk. Pláne, ha olyan országba utazunk, ahol magasak a roaming díjak.

Az internet mellett ma már a Google Térkép is elengedhetetlen, és szerencsére az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bizonyos régiókat (például városokat vagy környékeket) letöltsünk, hogy ezekhez később offline is hozzáférhessünk, így mindig lesz némi elképzelésünk arról, hogy hol vagyunk.

Persze útvonaltervet már nem csinál nekünk az alkalmazás, de legalább beüzemelhetjük a régi térképolvasó képességünket, hogy egy klasszikus módszerrel fedezzük fel az úti célunkat.

Ez is érdekelhet: Olcsón utazni? 6 tipp, hogy garantáltan a legjobb repülőjegyet vegyük meg!

Cipzáras párnahuzat az extra helyért

A legtöbben belefutottak már abba, hogy túl sokat vásároltak az utazás közben, és visszafele már nem fért el minden a bőröndben.

A gyakori problémára szerencsére van egy egészen jó trükk: vigyünk magunkkal cipzáras párnahuzatot, amibe beletehetjük a ruháinkat, ha a bőröndben már nem lenne hely, majd menjünk vele bátran a repülőtérre. A trükk akkor is működik, ha túlsúlyos bőrönddel érkezünk, és máshova kell pakolni néhány cuccot.

Shutterstock

Illatkendők

Tegyünk illatkendőt a bőröndünkbe, hogy a ruháink kellemes illatúak maradjanak. Amikor az összes ruhánkat egy bőröndbe tuszkoljuk a cipőkkel, táskákkal és kabátokkal együtt, könnyen előfordulhat, hogy elveszítik frissen mosott illatukat – különösen, ha hosszú útra indulunk. A frissesség megőrzésére az egyik legjobb ötlet, ha a ruhák közé csomagolunk néhány jó illatú illatkendőt.

Ne fizessük túl a járatokat 

Ha nem az utolsó pillanatban repülünk, akkor mindenképpen szánjunk időt arra, hogy utánanézünk az utazásunknak. A legjobb tipp, ha olyan szolgáltatásokat használunk, mint a Hopper, a Skyscanner vagy a Google Flights, amikkel egyszerre láthatjuk az összes légitársaság ajánlatát, és könnyedén össze tudjuk hasonlítani a lehetőségeket is.

Az oldalakon már értesítést is beállíthatunk, hogy tudjuk, mikor a legalacsonyabbak a repülőjegyek árai. Ráadásul, ha rugalmasa vagyunk az utazási dátummal, érdemes a legolcsóbb utazási napok között böngészni.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk