repülő

Olcsón utazni? 6 tipp, hogy garantáltan a legjobb repülőjegyet vegyük meg!

Drágán utazni nem jó dolog. Íme pár trükk, amit ha betartunk, rengeteget spórolhatunk!

Az olcsó repülőjegyekre szakosodott Scott's Cheap Flights közzétett egy útmutatót arról, hogy az utasok hogyan választhatják ki a legolcsóbb repülőjegyeket. A tippeket a Vince mutatta be a Travel Pulse cikke alapján.

Rugalmasság 

A legfontosabb. Ahhoz, hogy pénzt spóroljunk, muszáj rugalmasnak lenni. Az olyan szolgáltatáso, mint Google Flights vagy a Skyscanner, nagy segítséget nyújtanak és biztos a legjobb repülőjegyekkel találkozhatunk.

Ha nem vagyunk rugalmasak, és már előre eldöntöttük, hogy hova és mikor utazunk, akkor a lehetőségeink az olcsó repülőjegyre 95%-kal csökkennek.

A legjobb weboldalak

Már az előző pontban is említettük a repülőjegy-kereső weboldalakat, amelyek kulcsfontosságúak. Ilyen a már felsorolt Google Flights és Skyscanner, de a Priceline és a Momondo is jó választás az akciós repülőjegyekhez. Ezeken a weboldalakon még különböző árriasztásokat is beállíthatunk, ha az árak csökkennének.

Legolcsóbb napok 

Jellemzően a kedd, a szerda és a szombat a legolcsóbb nap a héten, míg a péntek és a vasárnap általában a legdrágább. Jobban jársz tehát, ha inkább szombat kora reggel repülsz el, mint ha pénteken.

Kerüljük a csúcsidőszakot

Unsplash/JESHOOTS.COM

Elkerülhetjük az egekbe szökő jegyárakat, ha a főszezonon és az ünnepeken kívül utazunk. Ez azt jelenti, hogy a június közepétől augusztus közepéig tartó nyári időszakot és a nagy ünnepeket, beleértve a karácsonyt és a szilvesztert is, kerülni kell.

Ezekben az időszakokban is lehetséges olcsón utazni, de ehhez jó előre kell foglalni.

Keressük a legolcsóbb időszakot

A Scott's Cheap Flights szakértői szerint nincs olyan időpont, amikor az utazók garantáltan nagyszerű ajánlatokat találnak, ehelyett inkább a „Goldilocks Windows"-t emelik ki, vagyis azokat az időszakokat, amikor a legvalószínűbb, hogy olcsó járatokat találunk.

Belföldi járatok esetében a legjobb időpont a foglalásra általában az utazás előtti 1-3 hónap, a nemzetközi utak esetében pedig 2-8 hónappal korábban érdemes jegyet foglalni. Ha az utazás csúcsidőszakra esik, akkor adunkj hozzá néhány hónapot ezekhez az ablakokhoz.

Ha ezen kívül utazunk, valószínűbb, hogy még az induláshoz közel is találunk jó ajánlatot, az árak általában az indulás előtti utolsó egy-két hónapban ugranak meg, ezért nem érdemes addig várni.

Nem maradsz le semmiről 

A Scott's Cheap Flights a múlt hónapban közzétett jelentésében megállapította, továbbra is az olcsó repülőjegyek korszakát éljük, a turistaosztály árai még mindig történelmi mélységekben vannak. Így ne keseregjünk, ha lemaradtunk egy útról 2022-ben: rengeteg esélyünk lesz még találni egy nagyszerű utat.


A figyelmetekbe ajánljuk