egy nő alszik a repülőn nyakpárnával
Fotó: Shutterstock

Teniszlabda és zokni mindig legyen nálunk a hosszú repülőutaknál − ez az oka

Gyakran utazol hosszabb távokon? Akkor biztos ismerős az érzés, hogy mennyire megviseli a testet egy-egy ilyen kimozdulás.


Laura Coleman kineziológus és személyi edző ajánlott pár trükköt, amivel elkerülhetjük az utazás hatására fellépő hátfájást. Coleman szerint nem kell hozzá más, mint néhány teniszlabda.

Fogj két teniszlabdát, tedd őket egy zokniba, majd fogd ezt a zoknit, és tedd a hátad közepére

− magyarázza lelkesen Coleman, miközben az autó első ülésén ül.

Ez is érdekelhet: Pár egyszerű trükk a kínzó jetlag ellen

Hozzáteszi, hogy nem igazán számít, hova teszed a hátadon, a lényeg, hogy a lapocka alja és a csípő felső része között legyen.

Vezetés közben jól meglazíthatod ily módon a hátad közepét, ami befeszül a hosszú üléstől. Ráadásul ez a trükk akár a következő hosszú távú repülőutadon is beválhat.

Ha tovább olvasnál: Hogyan reagál a testünk a hosszú távú repülőutakra?

h\u00e1t\u00e1t f\u00e1jlal\u00f3 n\u0151 az aut\u00f3ja mellett \u00e1ll

Fotó: Shutterstock

Az akupresszúra varázslatának köszönhetően működik a trükk, ami a hagyományos kínai orvoslás egyik gyakorlata: hasonlít az akupunktúrához, de itt tűk helyett az ujjhegyek nyomását használják.

Az akupresszúra bizonyítottan segít egy sor betegségen, az álmatlanságtól kezdve az izomfeszültségig és fájdalomig. Egy 2006-ban a The BMJ című szaklapban megjelent tanulmány két betegcsoportot hasonlított össze, az egyiket arra kérve, hogy vegyen részt fizikoterápián, a másikat pedig arra, hogy egy hónapon keresztül saját maga végezze az akupresszúrát. Arra a következtetésre jutott, hogy a fájdalom

szignifikánsan kisebb volt az akupresszúrás csoportban, mint a fizikoterápiás csoportban.

Olcsón beszerezhetsz egy három darabos teniszlabda csomagot, és már ki is próbálhatod a következő hosszú távú utadon.

Forrás: Travel+Leisure

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk