bari
Shutterstock

Olcsó repülőjegyek tavasszal: 4 tengerparti város, ahová 15 ezer forint alatt eljuthatunk

Úgy tűnik, 2023-ban sem lesz zökkenőmentes a légi közlekedés: 2022 az elveszett csomagokról, a járatritkításokról, a késésekről és a munkaerőhiányról szólt. Az energiaárak is megemelkedtek, sok szakértő szerint pedig véget érhet az olcsó repülőjegyek időszaka. Ez azért nincs teljesen így, még mindig lehet viszonylag olcsó retúr repülőjegyeket találni. Megnéztük, milyen tengerparti városokba lehet elutazni tavasszal 15 ezer forint alatt.


Szaloniki

Shutterstock

Az Égei-tenger partján fekvő Szaloniki Görögország északi részének egyik legszebb városa. A második legnépesebb görög város hemzseg a látnivalótól, és tavasszal az időjárás általában már több mint kellemes. Napsütötte városnézéssel lehet számolni, a bátrabbak pedig tavasz végén már akár bele is merészkedhetnek a tengerbe.

Egy pár napos kiruccanás már egész olcsón megvalósítható több időpontban is. Ha már március végén útra kelnénk, akkor a március 24.(péntek) és március 28. (kedd) közötti időpont lehet a legjobb választás: a Ryanairrel odautazhatunk , a Wizz Airrel vissza, mindössze 14 400 forintért.

Ha kicsit később mennénk, akkor érdemes május 6. (szombat) és május 9. (kedd) között foglalni, hiszen az oda-vissza útért szintén a fenti összeget kell csak kifizetnünk.

Bari

Shutterstock

Az Adriai-tenger partján fekvő dél-olaszországi Bari egyre népszerűbb úti cél a magyarok körébe, ami nem véletlen: homokos strandjai mellett történelmi óvárosa is vonzó azok számára, akik beleszagolnának az olasz életérzésbe. Emiatt kifejezetten jó ötlet tavasszal felkeresni a várost a turistaszezon előtt. Mivel Dél-Olaszországról van szó, az időjárástól nem kell tartani, akik nem ragaszkodnak feltétlen a strandláshoz.

Március végén, 25. és 30. között (szombattól csütörtök) ezt megtehetjük a legolcsóbb retúr jeggyel: 13 500 forintért már találni oda-vissza repülőjegyet, de a tavaszi hónapok többi napján se kell belenyúlni túlzottan a pénztárcánkba, ha későbbi időpontot választanánk.

Velence

VelenceFotó: Unsplash/Rebe Adelaida

A világ egyik legkülönlegesebb városát nem feltétlenül a tengerpartja miatt érdemes felkeresni. A tavaszi időszak még nem hemzseg a turistáktól, így szellősebben lehet felfedezni a város sikátorait egy gondolán, és akár meg is kóstolhatjuk a helyi specialitást, a cichettit.

Ha egy egész hetet eltöltenénk a városban, akkor a tavaszi időszak legjobb ajánlata április 1. és április 8. közötti időszak (szombattól szombat): a hónap első felében kereken 15 ezer forintért juthatunk el és vissza.

Malmö

Shutterstock

Ha valaki mégis északra vágyna, és nem foglalkoztatja az időjárás, a svéd Malmö is olcsón elérhető. Még akkor is, ha többen félnek a skandináv városoktól, ami érthető: ha a hűvösebb idő még nem is zavaró, a magas árakat már sokan megérezhetik. Ettől függetlenül könnyedén eljuthatunk a városba 15 ezer forint alatt: április 6.(csütörtök) és 11. (kedd) között 13 200 forintért válthatunk retúr repülőjegyet.

Cikkünk nem tartalmazott szponzorált tartalmat, a kiadónk nem értékesít repülőjegyeket.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk