3+1 házi praktika pattanások ellen
A pattanások rengeteg ember életét keserítik meg, de néhány házi praktikával búcsút inthetünk a nem kívánt bőrhibáknak.

Aloe Vera

Az egyik legnagyszerűbb természetes gyógymód a problémás bőrre, hűsít és enyhíti a gyulladást. Törj le egy kisebb szárat az aloédről, majd préseld ki a benne lévő ragacsos folyadékot. Ne ijedj meg, kissé sárgás lesz tőle az a bőrrész, ahová kened az aloe nedvét, de ezt könnyedén le tudod mosni. Hagyd fent az arcodon egész éjszaka és másnapra látványos javulást figyelhetsz meg.

Teafaolaj

Fürdés után az alaposan megtisztított és szárazra törölt bőrödre ecseteld a hígított teafaolajat. Egy tiszta sminkkendőre cseppentsünk szigorúan csak egy-két csepp hígított teafaolajat, és esténként- nem dörzsölve- többször töröljük át vele a gyulladásos bőrrészt, míg jelentős javulás nem tapasztalható. Ám túlzásba sem szabad esni, ugyanis égési sérüléseket okozhat az olaj.

Kamilla

A kamilla a legrégebbi és legismertebb gyulladáscsökkentő gyógynövény, ami mind belsőleg fogyasztva és külsőleg alkalmazva is egyaránt hatékony. Ihatod akár forró teaként, vagy külsőleg inhaláláshoz a pórusok kitisztítására. Sőt, akár kihűlve közvetlen borogatásként is használhatod.

Jég

A jég nem csak a fájdalmas puklikat hűsíti, hanem hatásosan enyhíti a bőrirritációt, összehúzza a pórusokat, ezzel együtt pedig eltávolítja a piszkot és a felesleges olajat is a problémás területről. Egy vékonyabb kendőbe vagy esetleg papírtörlőbe tedd a jégkockát, hiszen, ha a jég közvetlenül érintkezik a bőrrel hosszú percekig, roncsolhatja a pattanás körüli hajszálereket. Elég pár perc, a hideg így is serkenti kezdi a vérkeringést, az arcbőr pedig frissebb és egészségesebb lesz.


A figyelmetekbe ajánljuk