Külföldi országok, ahol a legjobbak munkalehetőségek

Külföldi országok, ahol a legjobbak munkalehetőségek

Az Acuity Training kutatást végzett a legjobb munkahelyi környezetet biztosító országokról. Különböző tényezőket vizsgáltak, többek között a minimálbért, a fizetett szabadságot és a szülési szabadságot.


Hollandia

Hollandia végzett az első helyen, 200 pontból 141-et elérve. Az ország híres a sajtokról, a facipőkről, a hagyományos holland házakról és a kávézókról, mostantól pedig a kellemes munkahelyekről is. Hollandiában ugyanis a minimálbér 8,50 angol font (3800 Ft) óránként, az ebédszünet 30 perc, a szülési szabadság pedig 16 hét fizetett szabadságnak felel meg.

Franciaország

A második helyen Franciaország végzett, bár ugyanúgy 200 pontból 141-et szerzett. Az ország a világ legszebb városaival büszkélkedhet, miközben jelentős mennyiségű nyaralást biztosít évente, nyilvánvaló, hogy miért szeretnek sokan Franciaországban új életet kezdeni. A minimálbér 9,07 angol font (4044 Ft) óránként, a szünet 20 perc, a szülési szabadság pedig szintén 16 hét fizetett szabadság.

Belgium

A harmadik helyen Belgium áll, a 200 pontból 138 pontot szerezve. Belgium a híres csokoládéjáról és söréről ismert ország, amely egyben az Európai Biztoság és a NATO főhadiszállásának is otthont ad. A belgák a munkakörnyezeten belül elvárják az elegáns öltözködést és a pontosságot. Belgiumban a minimálbér 8,39 angol font (3700 Ft), a szünet 15 perc, a szülési szabadság pedig 15 hét fizetett szabadság.

Norvégia

Norvégia harmadik helyen végzett, és 200 pontból 136-ot ért el. Az ország nagy hangsúlyt fektet a munkahelyi egyenlőségre, függetlenül a munkavállaló nemétől, etnikai hovatartozásától, szexuális irányultságától, vallásától vagy politikai nézeteitől. Norvégiában nincs minimálbér, a szünet 30 perc, a szülési szabadság pedig 15 hét fizetett szabadság.

​Írország

Az ötödik helyen Írország végzett, a 200 pontból 136 ponttal. Írország egy gyönyörű természeti zöldövezetekkel bővelkedő ország, amely a koboldok, a Guinness sör és a rögbi iránti szeretetéről ismert. Munkakörnyezetük nagyon hasonlít az Egyesült Királyságéhoz. Itt a minimálbér 8,75 angol font (3900 Ft), az ebédszünet 30 perc, a szülési szabadság pedig 26 hét fizetett szabadság.

(TraveldailyMedia)

A figyelmetekbe ajánljuk