London

Erre számíts, ha éppen Károly koronázásakor látogatsz Londonba

III. Károly király koronázására májusban kerül sor, a ceremónia egyes részei ugyan exkluzívak lesznek, de Londonban ezekben a napokban minden a királyi családról fog szólni. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy mire érdemes számítani azoknak, akik a koronázás idején látogatnak a brit fővárosba.


III. Károly király koronázására a tervek szerint 2023. május 6-án, szombaton kerül sor a London központjában található Westminster-apátságban.

Fontos kiemelni, hogy a koronázási szertartás csak egy viszonylag rövid részét képezi a programsorozatnak, amely magában foglalja a Buckingham-palotába tartó és onnan induló felvonulást, valamint más eseményeket is azon a hétvégén.

Magán a ceremónián általában csak a királyi család tagjai, a világ vezetői, politikusok, képviselők és más meghívottak vesznek részt. Ettől függetlenül számos olyan program lesz elérhető, amit mindenképp megéri beiktatni a londoni menetrendbe.

Ez is érdekelhet: Mégis meghívhatták Harry herceget és Meghan hercegnét Károly koronázására

Ilyen például a Westminster-apátságba tartó és onnan induló királyi menet. Nem túlzás már előre kijelenteni, hogy több ezer ember fog sorban állni, hogy megpillanthassa a királyt, ezért érdemes korán megérkezni. Ugyanez vonatkozik a Buckingham-palota erkélyén való megjelenésre is, amely a koronázási procedúra ikonikus része.

Londonban eleve nem egyszerű szállást találni, illetve a közlekedési eszközök is meglehetősen zsúfoltak, az előbbi állítások pedig hatványozottan igazak a „királyi hétvégére”.

Ezért érdemes minél hamarabb lefoglalni a szállásokat és a jegyeket/bérleteket, hogy garantáltan ne maradj le semmiről. Sok központi helyen, például Waterloo környékén már most is korlátozott a szabad helyek száma, így előfordulhat, hogy a városon kívül kell keresgélned.

A koronázási hétvégén a közlekedés hektikus lesz, és a kereslet miatt az árak is emelkedhetnek, ezért mindenképp tervezd meg aprólékosan az utazás minden fontosabb részét.

Forrás: Luxury Travel Magazine


A figyelmetekbe ajánljuk