Károly király és Vilmos herceg.
Getty Images

Így fogja segíteni Vilmos herceg Károlyt a koronázás során

III. Károly király II. Erzsébet királynő szeptemberben bekövetkezett tragikus halála után lépett trónra. Nemrégiben kiderült, hogy az újdonsült uralkodó fia, Vilmos herceg oroszlánrészt vállal a koronázási ceremónia megszervezésében.


Az új brit uralkodó koronázására jövő év májusában kerül sor. A közelgő királyi esemény tervei egyelőre titokban maradtak, bár azt mondták, hogy a néhai őfelsége iránti tiszteletből visszafogott lesz.

Azóta azonban arról számoltak be, hogy a tervek készen állnak, és Vilmos herceg „aktív szerepet" vállal Károly koronázásában, amely az Operation Golden Orb kódnevet kapta.

A Telegraph értesülései szerint Vilmos tanácsadói pozíciót vállal a koronázás megtervezésében, hogy segítse apját és tükrözze a modern Nagy-Britanniát. Azt azonban nem tudni, hogy Harry herceg beleszól-e a közelgő királyi esemény szervezésébe.

A források szerint a királyi család a megélhetési válságra tekintettel visszafogott eseményt fog tartani.

A palota által kiadott közleményből kiderült, hogy a ceremónia „a régi hagyományokban és a pompában gyökerezik majd", miközben igyekszik majd „tükrözni az uralkodó mai szerepét és a jövőbe tekinteni".

Korábban arról számoltak be, hogy a királyi ceremóniára 2023 júniusában kerül sor, ami a néhai királynő koronázásának 70. évfordulójára esett volna. A Buckingham-palota azonban nemrég megerősítette, hogy a szertartást május 6-án, szombaton tartják a londoni Westminster-apátságban, hogy ne ütközzön a liverpooli Eurovíziós Dalfesztivállal.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk