Egy egyszerű trükk, amivel még szebbé varázsolhatjuk a szobanövényeket

Egy egyszerű trükk, amivel még szebbé varázsolhatjuk a szobanövényeket

Egy növényt nem csak gondatlanságból lehet megölni. Szeretetből is nagyon könnyen véget vethetünk szobanövényünk kalandjainak, hiszen a túlöntözés sokszor ugyanakkora probléma lehet, mintha kiszáradnának. Ám ezzel a trükkel épp annyi vizet kapnak szeretett növényeink, mint amennyire szükségük van.Az utóbbi években egyre többen próbálkoztak a növényneveléssel. Még olyanok is, akiknél egy kaktusz is simán kipurcant egy hét alatt. Nagyszerű elfoglaltság az otthonunkba kis barátainkkal törődni, és a növekedésüket figyelni, illetve több tanulmány is kimutatta már, hogy az otthonunk levegőjét tisztítják, és akár stresszoldó hatásuk is lehet. Ráadásul évek óta egyre erősebb a zöldítés trendje a lakberendezésben is.

De mi az a tipp, amivel még szebbé varázsolhatjuk őket és biztonságosan életben is maradnak?

Ez is érdekelhet:Növényt tartanál, de félsz, hogy megölöd? 4+1 tökéletes választás a hálószobába

Mindössze egy nagyobb tálat kell megtöltenünk néhány deci vízzel, majd ebbe egyenként beleállítani a növényeinket. Ahogy a videóban is látszik, mindenfélével működik: a fűszernövénytől kezdve a borostyánon, az aloe verán át a kaktuszig.

Miután betettük őket a vízbe, a földjük azonnal elkezdi magába szívni a vizet.

Két dolog kell hozzá: hogy elbírjuk a növényt és hogy lyukas legyen a cserép alja. Körülbelül tíz percig áztassuk őket, ezalatt épp annyi vizet szívnak fel, amennyire szükségük van.

Nem szabad tovább hagyni, hiszen a túl sok víztől elrohadnak a gyökerek. Utána mehetnek is vissza a kaspójukba és a szokásos helyükre. Legegyszerűbb mindezt a konyhában vagy a fürdőszobában intézni, ahol közel van a vízforrás.

Olvasd el ezt is! Csak óvatosan velük: az 5 legveszélyesebb növény a világon

A trükknek pedig nemcsak a növények lesznek hálásak, hanem mi is. Hiszen így nem kell oda-vissza szaladgálni a lakásban a vízcsap és a növények közt, kezünkben a locsolókannával.

A figyelmetekbe ajánljuk