4+1 hiba, amit érdemes kikerülni a hálószoba berendezésekor

A hálószoba nem csupán a lakásunk, de az életünk egyik legfontosabb területe is. Rengeteg múlik rajta, hogy milyen nap elé nézünk. A rosszul berendezett vagy kényelmetlen környezet hosszútávon befolyásolhatja a mindennapokat, ezért kiemelt fontosságú, hogy a hálószobánkat megfelelően rakjuk össze, és minden a lehető legtökéletesebben passzoljon a kényelmünkhöz.


Gyakori hiba a lakás berendezésekor, hogy a legfontosabbnak tartott nappali és konyha mellett nem fordítunk elegendő figyelmet a hálószobánkra. Pedig ha csak aludni is járunk oda, akkor is a legintimebb környezetünkről van szó, ahol életünk egyharmadát töltjük. Mutatunk pár apróságot, amire ha odafigyelünk sok gondtól szabadíthat meg minket a jövőben.

Ágy

A legalapvetőbb dolog egy kényelmes ágy beszerzése. Senki nem szeret fáradtan és kialvatlanul ébredni; pedig mégis sokan küszködnek vele, aminek az oka a rosszul kiválasztott matrac és ágy. Emellett nagyon sokat számít az elrendezése: úgy tartják, hogy érdemes a feng shui szerint helyezni az ágyunkat: a legfontosabb, hogy rálássunk fekve az ajtóra, de lehetőleg távolról, a fejtámlának a falnak kell támaszkodnia és a lábunk nem nézhet az ablak felé.

Világítás 

Mielőtt a lámpákat beszereznénk, érdemes átgondolni, hogy pontosan mire is fogjuk használni a hálószobát. Mindenképp érdemes többfajta világítást beszerezni, hogy ne kelljen állandóan kimászkálni az ágyból. Így a teljes szobát bevilágító lámpa mellett elengedhetetlen egy olvasólámpa és valamilyen hangulatvilágítás a megfelelő méret szerint.

Színek 

A rosszul megválasztott színek is sok gondot okozhatnak: a vörös és a narancssárga például elvonja a figyelmünket, a sötét színek pedig optikailag csökkentik a helyet. Érdemes világosabb, barátságosabb színeket választani, amit lehetőleg mi is kedvelünk.

Éjjeli szekrény 

A praktikusság mellett törekedni kell a tökéletességre is. Rendkívül zavaró lehet, ha nem a megfelelő méretű éjjeli szekrényt választjuk az ágyunk mellé, és ezért folyamatosan felesleges mozdulatokat kell tennünk, hogy elérjük. Emellett érdemes olyat választani, amibe kényelmesen és átláthatóan elférnek az alvás előtti eszközeink.

+1: Levegő

Több fontos dologra is oda kell figyelni.

A megfelelő napi szellőztetés elengedhetetlen , ha friss és energikus napot szeretnénk maguknak. A hőmérsékletre is érdemes odafigyelni: számos kutatás bizonyította már, hogy alacsonyabb hőmérsékletben előnyösebb aludni. Ha pedig nem vagyunk rá érzékenyek, nyugodtan beszerezhetünk kellemes illatosítókat vagy meggyújthatunk egy füstölőt a hangulatunkhoz illően.

És az egyik legfontosabb: tartsunk növényeket a hálószobában. Nem csak dekorációnak tökéletes választás, de oxigéndús levegőt biztosít és a káros anyagok megkötésére is alkalmasak.

Cikkünk megjelenését az EON támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk