növény
Shutterstock

4 könnyen gondozható növény, amit érdemes beszerezned

A szobanövények javíthatják a beltéri levegő minőségét, tisztább és frissebb illatúvá téve a helyiségeket. Sőt, a NASA szerint hatékonyan szűrik ki a levegőből a káros illékony szerves vegyületeket, például a benzolt, a formaldehidet és a xilolt. Akár első alkalommal nevelünk növényeket, akár jól ismerjük már őket, célszerű olyan szobanövényeket választani, amik nem pusztulnak el könnyen, és amelyek éjjel-nappal dolgoznak, hogy tisztán tartsák a belélegzett levegőt.

Vitorlavirág

Shutterstock

A vitorlavirág széles, sötétzöld leveleivel és bájos fehér virágaival szinte minden térbe illik. Az egyik leghatékonyabb szobanövény a levegő szűrésében, nagyszerű választás hálószobákba és irodahelyiségekbe. Érdemes minél világosabb térbe helyezni és öntözzük, ha földje szárazabb. Ne ijedünk meg, ha a levelei elkezdenek lógni, igazi drámakirálynő, akivel egy kis víz csodákat tesz.

Ez is érdekelhet: Csak óvatosan velük: az 5 legveszélyesebb növény a világon

Pálmák

Shutterstock

A pálmák nagyon kevés figyelmet igényelnek. Amíg nem öntözzük túl, ez a növény szinte elpusztíthatatlan. Lassú növekedésű, amely tökéletes a lakás szinte bármelyik szobájába. Akkor öntözzük, amikor a földjének felső 5 centis része száraz tapintású.

Anyósnyelv

Shutterstock

Az anyósnyelvnek feltűnő kard alakú levelei vannak. Rendkívül igénytelen, szívós szobanövény, ami szinte bármilyen termesztési körülményhez alkalmazkodik, beleértve a gyenge fényviszonyokat is. Öntözzük, ha a földje száraz tapintású.

Olvasd el ezt is! Folyamatosan megölöd az összes növényedet? Lehet, te is elköveted ezt a hibát

Monstera

Unsplash

Napjaink egyik legdivatosabb növénye a monstera, jó hír, hogy a gondozása ennek ellenére nem túl bonyolult. Többféle formában és méretben is megtalálhatjuk a boltokban, közepesen fényes helyen érdemes tartani, locsolni pedig értelemszerűen akkor kell, amikor szárazabb a földje.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk