futó nő

A reggeli edzés lehet a legjobb hatással a fogyásra

A reggeli rutin az egész napunk hangulatát meghatározza, a nap korai szakaszában végzett testmozgás pedig mindezt egészségügyi szempontból is megkoronázhatja.

A fizikai aktivitás tekintetében minden testmozgás számít, függetlenül attól, hogy a nap melyik szakában végezzük. Sokak számára az a legjobb edzésterv, amelyik segít gyakrabban és rendszeresebben mozogni. Azoknak pedig, akik egy kis plusztól szeretnének megszabadulni, a reggeli órákban végzett edzés lehet a legjobb megoldás, legalábbis egy nemrég elvégzett tanulmány szerint.

Ez is érdekelhet:Elkezdet stagnálni a súlyod? 4 szakértői tipp, hogy mit tehetsz

A reggeli edzés garantáltan energikussá tesz, és feldobja a hangulatodat! Sőt, több energiát is ad, mint egy csésze kávé vagy energiaital. A reggeli edzés javítja a figyelmet, a vizuális tanulást és a döntéshozatalt. Lehet akár egy könnyedebb jóga, séta, de akár spinning vagy futás is, bármilyen típusú mozgás segít.

Eredményeink azt sugallják, hogy a reggeli testmozgás hatékonyabb lehet az anyagcsere és a zsírégetés fokozása szempontjából, mint az esti

– mondta a tanulmány szerzője Juleen Zierath.

Bár az egerek és az emberek hasonló élettani funkciókkal rendelkeznek, beleértve az anyagcserét is, a két szervezet között nyilvánvalóan jelentős különbségek vannak. Ennek eredményeképpen további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy megbízható következtetéseket vonjanak le a szakértők.

Unsplash

A Proceedings of the National Academy of Sciences című folyóiratban február 13-án közzétett tanulmányban a kutatók egerek zsírszövetét vizsgálták a reggeli időszakban végzett nagy intenzitású edzés után. Az egerek azonban éjszakai életmódot folytatnak, így a napi ciklusuk eltér az emberekétől. Ennek ellenére ezek a fázisok megfelelnek az emberek reggeli és esti időszakának.

A kutatók megállapították, hogy amikor az egerek a reggeli órákban fizikai aktivitást végeztek, bizonyos gének kifejeződése megnövekedett, ami jobb anyagcserét jelzett. Az érintett gének pedig részt vesznek a zsírszövet lebontásában és a hőtermelésben is.

De az sem befolyásolta őket, hogy mit ettek. Így a tanulmány során a kutatók arra jutottak, hogy a zsírszövet csökkenése attól függ, hogy mikor történik az edzés. De hozzátették, hogy további vizsgálatok szükségesek.


A figyelmetekbe ajánljuk