NASA logója
Fotó: Laurenz Heymann/Unsplash

Végre nyilvánosságra hozta első hivatalos UFO-jelentését a NASA

A NASA hivatalosan is bejelentette, hogy kinevezték az UFO-k – amelyeket mostantól azonosítatlan anomális jelenségekként (UAP) neveznek – kutatásáért felelős igazgatót, és más ügynökségekkel együttműködve szélesíteni fogják az UAP-adatok gyűjtésének hálóját.


Ez az első alkalom, hogy a NASA konkrét lépéseket tesz az azonosítatlan anomális jelenségek komoly vizsgálatára
– nyilatkozta Bill Nelson, a NASA igazgatója, a szervezet washingtoni központjában tartott sajtótájékoztatón.

Az Amerikai Űrügynökség kezdetben titokban tartotta az UAP-kutatás igazgatójának nevét, de a Universe Today cikkében közzétett név egy bizonyos Mark McInerney, aki korábban a NASA összekötője volt a védelmi minisztériummal hasonló ügyekben. Illetve 1996 óta különböző pozíciókban dolgozott a NASA Goddard Űrrepülési Központjában, a Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatalban és a Nemzeti Hurrikánközpontban is.

Ezt is olvasd el! Földönkívüli élet? − egy új eszköz közelebb vihet minket a megoldáshoz

Nelson – aki sose tagadta a földönkívüliek létezését – kiemelte, hogy erősen kételkedik abban, hogy az eddig regisztrált különös jelenségek mögött idegenek állnának, de ígéretet tett arra, hogy nyitott szemmel fog járni:


A független kutatócsoport nem talált bizonyítékot arra, hogy ezek a jelenségek földönkívüli eredetűek lennének. A NASA küldetése az ismeretlen megismerése. A mai nyilatkozatomban is többször elmondtam, hogy mi a NASA-nál nyíltan tárgyalunk, és átláthatóak leszünk ebben a kérdésben.

Ez is érdekes lehet számodra: A NASA robotkígyót küldene idegenek keresésére a Szaturnusz holdjára

Amikor megkérdezték tőle, hogy a NASA valóban megosztja-e a földönkívüliekre utaló bizonyítékokat, röviden leszögezte:

Arra mérget vehet, hogy meg fogjuk.

Nelson azt is elárulta, hogy McInerney az ügynökség UAP-kutatással kapcsolatos elképzeléseinek megvalósításán fog dolgozni, amely során felhasználják majd a különféle obszervatóriumok távcsövei mellett a mesterséges intelligenciát is az anomáliák keresésére. A korábban már felállított 16 tagú testület szerint azonban a NASA új eszközöket is létrehozhatna a nyilvánosságtól érkező észlelési jelentések összegyűjtésére, akár egy okostelefonos alkalmazást is, amit bárki használhatna.

A Pentagon pedig részben azért is vállalt vezető szerepet az UAP-kérdésben, mert aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy szerintük néhány észlelés – például ez év februárjában a világ figyelmét is felkeltő kínai kémléggömb incidense –igenis nemzetbiztonsági aggályokat is felvet.

A figyelmetekbe ajánljuk