Egy orbitális pályán lévő űrhajó.

A NASA vezetője nem tagadja az ufók létezését

A NASA igazgatója érdekesen fogalmazott a Földön kívüli életformákkal kapcsolatban.

Bill Nelson, a NASA főnöke a héten a Virginiai Egyetemen tartott előadása során „szemöldökráncoló" megjegyzéseket tett az azonosítatlan repülő tárgyak katonai észlelései és az idegen élet keresése közötti lehetséges kapcsolatról – írja a Futurism.

Beszéltem a pilótákkal, és tudják, hogy láttak valamit, a radarjaik ráálltak azokra a dolgokra. És nem tudják, hogy mi az. És mi sem tudjuk, mi az. Reméljük, hogy nem egy ellenfél itt a Földön, amelyiknek ilyen technológiája van

– mondta Nelson az egyetemen.

Ez önmagában is érdekes elemzés. De nézzük, mit mondott ezután, amikor közvetlenül a Földön kívüli életről kezdett el spekulálni:

De ez is valami. Így ez egy olyan küldetés, amely során folyamatosan azt keressük: 'Ki van odakint?'. Kik vagyunk mi?' Hogyan kerültünk ide? Hogyan lettünk olyanok, amilyenek vagyunk? Hogyan fejlődtünk? Hogyan civilizálódtunk? És vajon ugyanezek a feltételek fennállnak-e egy olyan világegyetemben, ahol több milliárd másik nap és több milliárd másik galaxis van?' Ez egy olyan nagy kérdés, hogy fel sem tudom fogni

– folytatta.

Érdekes módon Nelson még azt is felvetette, hogy idegen civilizációkat találhatunk egy párhuzamos univerzumban.

Most már olyan elméletek is léteznek, amelyek szerint más univerzumok is létezhetnek. És ha ez így van, akkor ki vagyok én, hogy azt mondjam, hogy a Föld bolygó az egyetlen olyan életforma helye, amely civilizált és szervezett, mint a miénk?

Nyilvánvaló, hogy Nelson nem állítja, hogy bármilyen konkrét információval rendelkezik. Érdemes azonban szembeállítani Nelson szabadszájú stílusát közvetlen elődjével, Steve Jurczykkal, aki sokkal visszafogottabb volt a témában. Vegyük például ezt az interjút, amit a Futurismnek adott:

"Tudod, nehéz megmondani. De a Mars-küldetés része, hogy az élet múltbeli jelei után kutatunk, és más csillagok körül is észlelünk bolygókat. A Keplerrel és végül a James Webb űrteleszkóppal és más küldetésekkel közvetlen képalkotást akarunk készíteni az exobolygókról, más csillagok körüli bolygókról. Tehát ezzel is továbbfejlesztjük ismereteinket. De eddig még nem találtunk idegeneket"

– mondta Jurczyk.

A figyelmetekbe ajánljuk