cristiano ronaldo és az atalanta szaladnak

Ronaldo egymaga majdnem annyit keres, mint a teljes Atalanta együtt

A legjobban fizetett Serie A edző pedig négyszer annyit, mint a második legjobban fizetett.Az Atalanta évek óta túlteljesít papíron, erre pedig újabb példa a Serie A új szezonjának fizetési rangsora. A bergamoi kiscsapat ugyanis még saját bajnokságában sincs az élbolyban, ami a játékosainak a fizetését illeti. Míg az első Juventus összesen 236 millió eurót költ a játékosainak bérére, addig az Atalanta 42,6 milliót, amivel csak tizenegyedik.

Még durvább, ha azt nézzük, hogy csak Cristiano Ronaldo 31 milliót keres, majdnem annyit, mint a teljes csapatuk összesen. De még a Lazio is kétszer annyiból tartja el játékosait.

Ami az edzők keresetét illeti, Antonio Conte négyszer annyit keres, mint az utána legtöbbet zsebre tevő tréner. Az egykori olasz szövetségi kapitány évi 10 milliót keres, míg a Romát irányító Paulo Fonseca csak 2,5-öt, őt az Atalanta mestere, Gian Piero Gasperini követi 2,2 millióval.

Érdekes a kontraszt a bajnok Juventus újdonsült edzőjével, Andrea Pirloval, aki 1,8 milliót keres. Ha azt nézzük, hogy a menesztett Sarri évi 6 millióba került eleve, plusz ehhez hozzájön a végkielégítése, érthető, miért Pirlora esett a választás egy nagyobb nevű menedzser helyett. Érdekesség továbbá, hogy az ötödik Sinisa Mihajlovic, a Bologna taktikusa 2 millióval, többet keresve, mint a Juventus és az AC Milan edzője.

A figyelmetekbe ajánljuk