Itthon nincs, aki ne ismerné Puskás nevét, és a világon is a legtöbb embernek az ő neve ugrik be először, ha Magyarországot említik. Most egy új generáció ismerheti meg a magyar világklasszist, hiszen a legújabb Fifában bekerült a legendák közé, és rögtön a legjobb lett.


Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA 21 videojáték Ultimate Team játékmódjában. Az Electronic Arts évről évre megjelenő futballjátékában több, korábbi legendás labdarúgóhoz hasonlóan Puskásnak is három különböző kártyája lesz, mégpedig 89-es, 92-es és 94-es értékeléssel – írja az MTI.

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus is bekerült a játékba: ő 88-as, 91-es és 93-as értékelést kapott. Mellettük többek között Xavi, Éric Cantona, Fernando Torres és Philipp Lahm is ott van a 100 legnagyobb ikon között.

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolójaként is kitüntetett sportoló a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (Bern, 1954), olimpiai (Helsinki,1952), Európa-kupa- (Róma, 1953), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (Glasgow, 1960) és világkupa-döntőben (Madrid, 1960) is. 2009 óta nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Friss

Ismét elhalasztották a legújabb James Bond-film premierjét

A koronavírus-járvány miatt harmadszor is elhalasztották az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét: feltehetőleg október 8-án kerül a világ mozijaiba a film.

A Daniel Craig főszereplésével forgatott 25. James Bond-filmet az eredeti tervek szerint 2020 áprilisában mutatták volna be. Az alkotásban Lea Seydoux és Rami Malek is játszik.

A hét elején vezető filmesek, köztük Danny Boyle és Steve McQueen a brit kormánytól anyagi támogatást kért a mozihálózatok számára, mivel „az Egyesült Királyság filmszínházai a szakadék szélére kerültek".
A Cineworld októberben, a Nincs időm meghalni második elhalasztásakor azt közölte, hogy a nagy költségvetésű filmek bemutatásának elhalasztása azt jelzi, hogy a filmipar „életképtelen".

A Bond-film bemutatójának csúszása nyomán számos más alkotás premierjének időpontját is későbbre helyezték: a Sony elhalasztotta a Szellemirtók: Az örökség, a Nyúl Péter 2. - Nyúlcipő, a Morbius, az Uncharted és a Cinderella bemutatását, a Sony pedig szintén áprilisról novemberre tette át a Tom Hanks főszereplésével készült BIOS premierjét.

A legutóbbi James Bond-film, a 2015-ös 007 Spectre: A Fantom visszatér csaknem 900 millió dolláros (264 milliárd forint) bevételt hozott világszerte. A bevétel jelentős része a brit és európai piacról származik, az MGM-et így aggasztja, hogy a világjárvány miatti korlátozások súlyosan csökkentik a Nincs időm meghalni bevételeit.


Forrás: MTI

A figyelmetekbe ajánljuk