Puskás Ferenc
Facebook/Puskás Ferenc

És akkor Puskás előbújik a függöny mögül

Puskás, a musical címmel készült színházi előadás Szente Vajk rendezésében. „Minden idők leggrandiózusabb hazai musical-előadása" – állítják az esemény leírásában.Pusk\u00e1s musical pr\u00f3ba

MTI/Kovács Tamás

A bemutató dátuma is szimbolikus: Puskás 1945. augusztus 20-án mutatkozott be a magyar válogatottban (góllal) Ausztria ellen. Kereken 75 év elteltével pedig az Erkel Színházban augusztus 20-án 15 és 19 órakor tekinthető meg a darab előbemutatója.

„A musical 1937-ben indul, amikor Puskás Öcsit a Kispest 10 évesen leigazolta, és 1960-ban zárul, amikor a Real Madrid mezében négy gólt lőtt a BEK döntőjében. A darab mélylélektani történet arról, hogyan lesz egy fiúból a világ legjobb játékosa" – mondta Szente Vajk a budapesti sajtóeseményén.

Pusk\u00e1s musical pr\u00f3ba

MTI/Kovács Tamás

A musicalt eredetileg a Hősök terén szerették volna bemutatni, de a koronavírus-járvány miatt erre nincs lehetőség. Tervben van azonban, hogy a későbbiekben stadionban, több ezer ember előtt is előadják a darabot.

Látványból biztosan nem lesz hiány: 21 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, tűzijáték, artisták, 300 négyzetméter ledfal lesz a színpadon.

Az előadást Galambos Attila és Szente Vajk írta, a zeneszerző Juhász Levente, a díszletet Rákay Tamás, a jelmezeket Kovács Yvette Alda tervezte, a koreográfus Túri Lajos Péter, a zenei vezető Károly Katalin.

Mindkét előadásra kaphatók még jegyek,

A figyelmetekbe ajánljuk