Egészen érdekes megállapításra jutott egy új kutatás.


Egy kutatás hosszú, egész szezonos vizsgálatnak tett ki 250 egyetemi kosarast, azt vizsgálva, miként változik a vélekedésük az edzőjükről és miként változik a teljesítményük. A Binghampton egyetem kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy ha egy sportoló a szezon előrehaladtával minél kevesebb jelentőséget tulajdonít a saját sikerében az edzőjének, az azt jelenti, hogy az edző jól végezte a munkáját és a fiatal sportoló is fejlődött.

Ez ugyanis gyakran transzformatív vezetői képességet jelöl edzőknél, ami különösen fontos. Az ilyen típusú trénerek képesek meggyőzni játékosaikat a saját nagy potenciáljukról, ideális esetben pedig szezon közben elkezdenek kialakítani olyan típusú önbizalmat, ami miatt egyre kevésbé támaszkodnak mindenben az edzőjükre. Ezzel szemben akik a szezon előrehaladtával is egyre jobban az edzőjükre támaszkodnak és nem alakítanak ki némi önállóságot a pályán, azoknak általában megtorpan a fejlődésük – írja az EurekAlert.

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk