Egészen érdekes megállapításra jutott egy új kutatás.


Egy kutatás hosszú, egész szezonos vizsgálatnak tett ki 250 egyetemi kosarast, azt vizsgálva, miként változik a vélekedésük az edzőjükről és miként változik a teljesítményük. A Binghampton egyetem kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy ha egy sportoló a szezon előrehaladtával minél kevesebb jelentőséget tulajdonít a saját sikerében az edzőjének, az azt jelenti, hogy az edző jól végezte a munkáját és a fiatal sportoló is fejlődött.

Ez ugyanis gyakran transzformatív vezetői képességet jelöl edzőknél, ami különösen fontos. Az ilyen típusú trénerek képesek meggyőzni játékosaikat a saját nagy potenciáljukról, ideális esetben pedig szezon közben elkezdenek kialakítani olyan típusú önbizalmat, ami miatt egyre kevésbé támaszkodnak mindenben az edzőjükre. Ezzel szemben akik a szezon előrehaladtával is egyre jobban az edzőjükre támaszkodnak és nem alakítanak ki némi önállóságot a pályán, azoknak általában megtorpan a fejlődésük – írja az EurekAlert.

Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk