Az elmúlt öt évben pedig szinte csak pozitív hatással voltak a környezetükre, beleértve embereket, állatokat és növényeket is.


Angliában a hódokat addig vadászták nagyjából 400 évvel ezelőtt, hogy az állatot kihaltnak nyilvánították az országban. Úgy nagyjából öt éve viszont néhány hódpionír visszatért Devon környékére és elkezdte benépesíteni a folyót, ami számtalan előnnyel járt. Gátjaik révén kontrolálták a víz sodrását, megelőzve árvizeket például.

Emellett sokat segítettek a biodiverzitásnak is, ugyanis új élettereket teremtettek halaknak, a kószapockoknak, a vidráknak, a gázlómadaraknak, de még a környék növényzete is jól járt a hódok visszatérésével. A gátjaiknak köszönhetően ugyanis sokkal több napfény éri a növényzetet, hála okos gallygyűjtésüknek. Sőt a környéken őshonos fűzfák folyamatos növését is stimulálják vele. Gyakorlatilag csak hasznuk van. Vigyáznak is rájuk ezúttal.

Friss

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk