Erling Haaland a gólját ünnepli a Salzburg mezében
Nem gondolnád, melyik egykori játékos miatt emeli mindig a füléhez a kezét Haaland.


A legtöbb sztárnak valamelyik nagy legenda a példaképe, vagy éppen olyan mai sztárok, mint Ronaldo vagy Messi. A generációs tehetség Erling Haalandnak viszont egy alulértékelt és elfeledett figura nem is olyan régről. Az a Michu az idolja, akiből sose lett nagy sztár, de amolyan kultuszfigurává vált csodaszezonjának és tragikus karrierjének köszönhetően.

A spanyol csatár még 2012-ben igazolt a Rayo Vallecano-tól a Swansea-hoz 2 millió euróért egy 17 gólos szezonja után. Első szezonja legendásra sikerült a Premier League-ben, 43 meccs alatt 22 gólt szerzett, a brit kiscsapat pedig a vezetésével Ligakupát nyert, történelme során először pedig az Európa Ligában indulhatott. 2013-ban még a spanyol válogatott kezdőjébe is bekerült egy alkalommal.

Következő szezonja se indult rosszul, de aztán közbeszólt az élet. Egy szezonos csoda lett, de nem képességei, mint inkább sérülékenysége miatt. Krónikus bokasérülése ugyanis tönkretette a karrierjét, pedig rengeteg potenciál volt benne. Haaland viszont idolra talált benne, mivel az izlandi támadó is magas és ballábas. Ifi játékosként egyik Instagram-fotóján meg is jelölte Michu-t, utalva saját magára.

A rajongás pedig nem maradt abba, sőt azóta is úgy ünnepli a góljait, ahogy Michu tette azt fénykorában, ezzel tisztelegve az egyszezonos legenda előtt. Erről pedig a már visszavonult spanyol csatár is értesült, így amikor Haaland első tinédzserként valaha 10 gólt lőtt egy Bajnokok ligája szezon alatt, minden idők legjobb bemutatkozását produkálva ezzel az európai kupasorozat történetében, egy aláírt mezt kapott ajándékba Michutól.

A figyelmetekbe ajánljuk