Napindító gondolat – 06.03.

Ha valakinek, egy legendás, kétszeres Oscar-díjas színésznek biztosan elhihetjük, hogy a sorsunk a döntéseinkben rejlik.


Tudni kell dönteni

Idézet a népszerű színésztől

Hamu és Gyémánt

Az idén 77 éves Robert De Niro gyerekkorától vonzódott a színészethez, ami nem is csoda, hiszen igazi művészcsaládba született. Édesanyja festőművész, olasz származűsú apja pedig szobrász és költő volt. New York olaszok lakta negyedéből, Little Italyból indult, kamaszéveiben pedig kishíján elkallódott, mielőtt 16 évesen ráébredt: a színpadon van igazán otthon. Íme három emlékezetes filmje.

Dühöngő bika

Az 1980-as Martin Scorsese-filmért, a Dühöngő bikáért már második Oscar-díját zsebelte be, az elsőt az 1974-es Keresztapa II-ért kapta, Vito Corleone megformálásáért.

Csak egy kis pánik

A gátlásos, szorongásokkal küzdő maffiafőnök szerepében 1999-ben De Niro megcsillogtatta tehetségét a vígjáték műfajában is.

Joker

A tavalyi év egyik legzajosabb filmsikerében emlékezetes mellékszerepet kapott a színész és bár a forgatás Joaquin Phoenix-szel a hírek szerint nem volt zökkenőmentes, De Niro állítólag kedvenc színészei között tartja számon Joker megformálóját.

A figyelmetekbe ajánljuk