Maldív-szigetek

65 országba utazott el egyedül – ezt a 4 országot szerette a legjobban a világjáró kalandor

Bár sokak számára elképzelhetetlen ötletnek tűnik, a szóló utazások mégis egyre népszerűbbek a világjárók között. Az Instagramon közel 10 millió bejegyzés bizonyítja, hogy egyedül elutazni egy idegen országba izgalmas és semmihez nem fogható élmény lehet. Jól tudja ezt Katie Jackson is, aki 65 országban járt már egymagában és most a Travel + Leisure oldalán osztja meg, hogy mik voltak a kedvencei!​Portugália

L\u00e9gi felv\u00e9tel Monsarazr\u00f3l, egy apr\u00f3, b\u00e1jos falucska a portug\u00e1liai Alentejo r\u00e9gi\u00f3ban tal\u00e1lhat\u00f3 v\u00e1rfalak k\u00f6z\u00f6tt

Légi felvétel Monsarazról, egy apró, bájos falucska a portugáliai Alentejo régióban található várfalak között.

Fotó: Shutterstock

Nyugat-Európa leginkább megfizethető országáról van szó, ahol mindegy hogy Alentejo vagy Algarve városában szállunk meg, mindig találunk minőségi borokat 2 euróért, vagy ötcsillagos szállodát, ahol egy éjszakáért nem kell többet fizetnünk 200 eurónál.

Arról nem beszélve, hogy Portugália az ötödik legbiztonságosabb ország Európában, ráadásul itt találhatók a legmagasabb hullámok is, ami tökéletes lehet a szörfözés szerelmeseinek. Lisszabonban érdemes meglátogatni az Oceanáriót is, amit a világ legjobb akváriumának választottak meg. Vonattal és busszal is könnyen bejárható az ország, de a legegyszerűbb az autóbérlés, ami naponta nem kerül többe 25 eurónál.

Dél-afrikai Köztársaság

Fokv\u00e1ros

Fokváros

Fotó: Shutterstock

Bár nem a legbiztonságosabb állam Afrikában, a fővárost, Fokvárost könnyű megközelíteni, ráadásul szinte mindenki beszél angolul, így egyedül is könnyen elboldogul az ember. A különböző Facebook-csoportokon keresztül érdemes csatlakozni vacsorákhoz és helyi túrákhoz, illetve Airbnb is alkalmas arra, hogy kifejezetten helyi élményekben legyen részünk.

Jackson kifejezetten ajánlja az „Elítéltből elnök” nevű túrát, amit az ország első feketebőrű elnökének, Nelson Mandelának az egykori cellatársa vezet. Emellett a helyi szafarik is rendkívül élvezetesek lehetnek akár egyedül is, sőt, ha szólóban foglal az ember, még a kezdés időpontját is magunk határozhatjuk meg.

Costa Rica

\u200bCosta Rica f\u0151v\u00e1rosa, San Jos\u00e9.

Costa Rica fővárosa, San José.

Fotó: Shutterstock

Costa Rica a legbiztonságosabb ország Közép-Amerikában, ahol a vulkánoktól kezdve a lenyűgöző strandokig minden megtalálható. Nemrég nyílt például az SCP Cordovaro Hotel, amely tagja a Vörös Szófia-programnak is, ami kifejezetten azért jött létre, hogy biztonságosabbá tegye a világot egyedül bejáró nők utazásait.

De ott van például a Monteverdében található Hotel Belmar is, ahonnan ki sem kell mozdulni a szállásról, hogy a természet lágy ölén érezzük magunkat.

Maldív-szigetek

Vaadhoo-sziget (Mald\u00edv-szigetek)

Vaadhoo-sziget (Maldív-szigetek)

Fotó: Shutterstock

Jackson szerint egyáltalán nincs szükség partnerre ahhoz, hogy élvezni tudjuk a Maldív-szigeteket. Az itt található Coco Palm Dhuni Kohlu mellett például mentett teknősökkel találkozhatunk, miközben a medence mellett olvasgatunk, ha pedig társaságra vágyunk, akkor érdemes csatlakozni a közös sütögetésekhez a parton.

Ráadásul nem is kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy az ember élvezni tudja a sziget nyújtotta lehetőségeket: Maafushi-szigetén például kifejezetten szívesen látják azokat a turistákat, akik olcsón szeretnék megúszni az élményeket.

A figyelmetekbe ajánljuk