Imádják a turisták ezt az európai várost, a helyiek viszont háborognak
aerial city building view

Imádják a turisták ezt az európai várost, a helyiek viszont háborognak

A tanulmányból az is kiderül, hogy összességében kevésbé voltak elégedettek helyzetükkel a vizsgált városok lakói, mint három évvel ezelőtt.


Az Európai Bizottság egy átfogó tanulmány során a kontinens minden tájáról felméréseket végzett a helyiekkel, amelyekben arra kérték őket, hogy értékeljék városukat olyan fontos tényezők alapján, mint a lakhatás, a zöldterület és az egészségügyi ellátás.

Míg Európában tízből majdnem kilenc ember elégedett volt az életével, ez nem mindenhol volt így. Európa egyik népszerű turisztikai célpontjának lakói nincsenek elragadtatva a város helyzetével – írja az Express.

Ez is érdekelhet: Ez az európai város büszkélkedhet a világ legjobb éttermeivel

A felmérésből kiderült, hogy Palermo, Szicília fővárosa rendelkezik a legkevésbé boldog lakosokkal Európában. Az emberek mindössze 62 százaléka számolt be arról, hogy elégedett a palermói élettel, és mindössze négy százalékuk érezte úgy, hogy a városban jó munkalehetőségeik vannak.

Az emberek arra is panaszkodtak, hogy a város túl zajos, és mindössze hat százalékuk érezte úgy, hogy a köztisztaság megfelelő. Ennek ellenére a tengerparti város rendkívül népszerű nyaralóhely.

Shutterstock

A második legrosszabb helyezett Athén lett. A lakosok alig több mint 20 százaléka gondolta úgy, hogy a görög fővárosban könnyű jó munkát találni. Illetve a helyiek kevesebb mint 40 százaléka volt elégedett a város közterületeivel és a köztisztasággal.

Unsplash

A dobogó harmadik helyén Albánia fővárosa, Tirana végzett. Itt az emberek mindössze 66 százaléka nyilatkozott úgy, hogy boldogan az ottani életével. Továbbá a helyiek kevesebb mint 30 százaléka gondolta úgy, hogy Tirana jó hely az LMBTQ-emberek számára. Illetve sokan panaszkodtak a kevés zöldterületre.

Olvasd el ezt is! Külföldről dolgoznál? Ezek a legolcsóbb európai városok digitális nomádoknak

A legelégedetlenebb városok közt szerepel még Ankara, Nápoly, Isztambul, Podgorica. A listán Miskolc is szerepel, ami pár hónappal ezelőtt Európa legveszélyesebb városai közé is felkerült.

A figyelmetekbe ajánljuk