Nem teszik zsebre a Twitternél Mark Zuckerberg véleményét

Nem teszik zsebre a Twitternél Mark Zuckerberg véleményét

Zuckerberg a Twittert vette célba, összehasonlítva az Instagrammal. Nem meglepő, hogy melyiket részesíti előnyben.

A Meta vezérigazgatója a Twitteres tapasztalatait fejtette ki egy podcastban, Joe Rogan házigazdának, és Zuckerberg nem finomkodott - olvasható a Haszon cikkében az Insider tudósítása alapján.

Nehéz huzamosabban időt töltenem a Twitteren anélkül, hogy túlságosan felhúznám magam

– mondta Zuckerberg

Zuckerberg az élményt az Instagramon való tartózkodáshoz hasonlította:

Az Instagram viszont ezzel ellentétben egy szuper pozitív tér. Néhány kritika pont azt fogalmazza meg, hogy bizonyos szempontból, túlságosan pozitív. Könnyű ott időt eltölteni, és magunkba szívni a sok pozitivitást

– vetette össze a platformot az Instagrammal a Meta vezérigazgatója.

Zuckerberg elmondása szerint az Instagram szándékosan a pozitivitásra összpontosít:

Nem akarok olyat építeni, ami feldühíti az embereket.

Az Instagram és a Twitter közötti különbségek egy részét a különböző rendszerek kialakításának tulajdonította. Zuckerberg szerint a képek sokkal kevésbé élesek és kritikusak, mint a szöveg.

Azért kicsit dícsérte is a Twittert, mert a konkurens közösségi médiaplatformon szerinte „az összes olyan ember megtalálható, aki szuper-okos, és éléslátó dolgokat ír".

De azért itt is árnyalta a képet: szerinte az a baj, hogy sokan közülük vagdalkoznak is.

Annak ellenére, hogy Zuckerberg az Instagram esetében a pozitivitásra helyezi a hangsúlyt, a fotómegosztó alkalmazást érték kritikák a fiatalabb felhasználók mentális egészségére gyakorolt állítólagos hatása miatt. Az elmúlt hónapokban a vállalatot olyan perekkel sújtották, melyekben azzal vádolták az Instagramot, hogy a fiataloknál étkezési zavarokat és függőséget okoz – emelte ki a Haszon.


A figyelmetekbe ajánljuk