tankolás  fehér autó

Horvátországban kell tankolnod? Segítünk!

Horvátországban keddtől tovább csökken az üzemanyagok ára.

A horvát kormány rendeletet adott ki, amely szerint a benzin kiskereskedelmi ára 0,11 lipával (1 kuna 100 lipa), 11,19 kunára (594,86 forintra), a gázolajé 0,02 lipával 12,12 kunára (644,30 forint) csökken.

Az árszabás – amely a benzin és a gázolaj esetében egyaránt 0,65 kuna/liter kiskereskedelmi árrést határoz meg – az ország összes kiskereskedelmi töltőállomására vonatkozik a következő egy hétben, vagyis augusztus 23-ig.

A kormány beavatkozása nélkül a benzin és a dízel literenkénti ára valamivel több mint két kunával (106 forinttal) növekedne éjféltől.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn újságíróknak úgy nyilatkozott: ami az energetikai helyzetet illeti az üzemanyag árszabályozásán kívül egyelőre nem döntöttek konkrét intézkedésekről, de más országokhoz hasonlóan ők is készülnek az őszre.

Megjegyezte, hogy az elmúlt hat évben a kabinet mindig lépett a horvát állampolgárok, a vállalkozók és a legkiszolgáltatottabb csoportok érdekében. Amint véget érnek a szabadságok és a kormány megkezdi a munkát, felmérik a helyzetet, majd az igényektől függően beavatkoznak az árak alakulásába.

(MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk