Egy fehér Bugatti

Illusztráció.

Soha nem látott modellt dob a piacra a Bugatti

Mate Rimac, a márka vezérigazgatója elárulta, hogy egy teljesen új modell van fejlesztés alatt.


Az autógyártó által megosztott új videóban a 33 éves horvát vállalkozó azt állítja, hogy a rajongók elámulnak majd az új hiperautótól, és hogy a járgány olyan tulajdonságokkal fog rendelkezni, amelyeket még soha nem láthattak egyetlen sorozatgyártású modellben sem. A konkrét jellemzőkről nem esik szó a felvételen. Egy, a nyáron címlapokra került beszélgetésben a vezérigazgató elárulta, hogy az új hiperautó 2024-ben érkezhet meg.

Az új videóban Rimac a továbbiakban betekintést ad a márka 2021-es rekordévéről, valamint a Bugatti Rimac megújult vállalati struktúrájáról.

Nem titok, hogy 2021 a márka 112 éves történetének legsikeresebb esztendeje volt, hiszen összesen 150 megrendelés érkezett.

A vállalat állítása szerint ezeknek a személyre szabott megrendeléseknek a 60 százaléka új ügyfelektől futott be. Ráadásul a Chiron és az új Bolide hiperautók mind a 40 példánya a megjelenéstől számított alig két hónap alatt elfogyott.

A Bugatti tavaly júliusban egyesült a Rimac EV startupjával, és azóta egy új hibrid és egy teljesen elektromos modellt is bejelentett. A márka azonban úgy tűnik, más döntést hoz, mint többi luxusautógyártó – például a Lamborghini, az Audi és a Rolls-Royce –, akik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a belsőégésű motorok gyártásának teljes leállítását tervezik.

A vezérigazgató legutóbbi nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy a klasszikus Bugattik rajongói továbbra is számíthatnak új, benzines modellekre.

Mate Rimac beszámolója 5:59-től látható

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk