Kiderült, melyik ország a legnépszerűbb úti cél Európában – Magyarország is a listán

Kiderült, melyik ország a legnépszerűbb úti cél Európában – Magyarország is a listán

Horvátországot tekintik a legkeresettebb úti célnak egész Európában – derült ki az AirDNA nyaralási kutatócsoport legfrissebb adataiból.


A gazdag történelemmel rendelkező Horvátországba sok látogató érkezik a világ minden tájáról, hogy megcsodálják a remek strandokkal bővelkedő Adriai-tengert és megismerjék festői városait.

Európa turizmusának fellendítésében is élen jár, ezzel megelőzve más hagyományos mediterrán versenytársakat, például Olaszországot és Spanyolországot.

Olaszországgal és Spanyolországgal ellentétben, amelyek két nagyon szigorú ország voltak a beutazási korlátozások újbóli feloldását illetően, Horvátországban (május 3. óta) a hagyományos beutazási szabályok vannak érvényben. Ennek eredményeként a külföldiek korlátozás nélkül, egészségügyi dokumentáció nélkül látogathatnak Adria gyöngyszemébe.

A széles körű utazási zavarok ellenére az idegenforgalom fellendülése Dalmácia szívében továbbra is erős, és a kereslet új magasságokba emelkedik. Ezért az AirDNA legutóbbi havi piaci áttekintése is ezt bizonyítja, mivel Horvátország minden más európai országot megelőz a foglalási trendek tekintetében.

A szomszédos ország a vendégéjszakák számának 132 százalékos növekedésével lett első helyezett.

De természetesen nem Horvátország volt az egyetlen ország, amely jelentős növekedést könyvelhetett el az utóbbi időben a foglalások terén, hiszen a lista elég széles volt.

A második helyen Norvégia áll, ahol 117 százalékos növekedést tapasztaltak a vendégéjszakák számában, majd Magyarország következik 97 százalékkal. Másrészt 2022-ben összesen 7,2 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak Európában, mint 2019-ben.

Az AirDNA hangsúlyozta, hogy az ágazat teljesen helyreállt, és a számok meghaladják a világjárvány előtti éveket.

A figyelmetekbe ajánljuk