blue ocean photography

Étretat

Ez a francia tengerpart Európa kedvence a közösségi médiában

A franciaországi Normandiában található Étretat strand a legtöbbet fényképezett strand Európában az Instagramról származó adatok szerint.


A The Thinking Traveller, egy olyan cég, amely hozzáférést biztosít exkluzív villákhoz és lenyűgöző luxuslakásokhoz szerte a világon, arra vállalkozott, hogy megtalálja Európa legtöbbet instagramozott strandját. A vállalat alaposan megvizsgálta az Instagram hashtag-adatokat, hogy megtalálja a legnépszerűbb és legfestőibb helyeket Európa-szerte, hogy segítsen az utazóknak kiválasztani a következő, képileg tökéletes tengerparti nyaralási célpontot.

Ahhoz, hogy megtalálják Európa legtöbbet instagramozott strandjait, a csapat átnézte az Európa legjobb strandjairól szóló meglévő cikkeket, amelyekből maglistákat készített. Ezután úgy találta meg a legtöbbet posztolt strandokat, hogy feljegyezte a strand különböző hashtagjeihez tartozó Instagram-posztok számát. A The Thinking Traveller felfedte, hogy az első helyen a franciaországi Normandiában található Étretat strand áll.

A rendkívüli fehér kavicsos strand, Étretat három boltívéről és a hozzájuk tartozó sziklákról híres, amelyek olyan smaragdzöld víz fölé magasodnak, mint sehol máshol a világon, osztotta meg a cég. Étretat strandjához 406 321 bejegyzés érkezett a #etretat hashtag alatt. Az egykori halászfalu a 19. század vége felé vált művészparadicsommá, amikor a művészek a partvidékre özönlöttek, köszönhetően annak elsöprő szépségének.

Annyira gyönyörű, hogy a látogatók folyamatosan szedték a kavicsokat a partról, hogy hazavigyék magukkal a mennyország egy kis szeletét. Ez azonban ahhoz vezetett, hogy több millió köbméternyi kavics tűnt el a partvonalról. Így most már illegális egyetlen kavicsot is elcsenni a partról.

A top 10-es lista további helyezettjei: Durdle Door Beach az Egyesült Királyságban 265 276 Instagram-posztot tartalmaz, La Pelosa Beach az olaszországi Szardínián 109 135 poszttal, Torre Lapillo az olaszországi Pugliában 95 083 poszttal, Navagio Beach (Hajóroncs-part) a görögországi Zakinthoszon 80 824 poszttal és Cala Luna a szardíniai Cala Luna 75 012 poszttal.

A The Thinking Traveller felmérése alapján a toplisták élén álló strandok közé tartozott még az olaszországi Salento Punta Prosciutto, a spanyolországi Mallorca Playa de Muro strandja és a görögországi Lefkada szigetén található Porto Katsiki strandja.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk