svájci repülőtér
Nincs meglepetés.

A zürichi repülőtér 18. alkalommal nyerte el az Európa legjobb repülőterének járó World Travel Awardsot. Svájc legnagyobb repülőtere 2004 óta veretlen, amely elsősorban a magas színvonalú szolgáltatásainak és az utasok elégedettségének köszönhető – olvasható az Euronews oldalán.

Idén a repülőtér a világjárvány hatására számos egészségügyi és biztonsági protokollt vezetett be az utasok és az alkalmazottak érdekében, ami szintén hozzájárult az első helyhez. Az intézkedések közé tartoztak a plexiüvegek elhelyezése a check-in pultoknál, illetve több mint 200 higiéniai állomás, ahol maszkokat és fertőtlenítőszereket helyeztek el.

Shutterstock

A repülőtér vonattal mindössze 11 percre van a városközponttól, így gyorsan és könnyen megközelíthető vonattal és autóval is. Az infrastruktúra modern, több mint 80 üzlet várja az utazókat, a gyors wifi-kapcsolatot pedig két órán keresztül ingyenesen használható.

Shutterstock

Emanuel Fleuti, a repülőtér fenntarthatósági és környezetvédelmi vezetője szerint a zürichi repülőtér 2021-től a klímavédelem területén is az élvonalba tartozik.

Beszédes, hogy a repülőtér már 1991-től elkezdte felmérni az energiafogyasztást és a károsanyag-kibocsátást, aminek köszönhetően a zürichi repülőtér ma már közel 50 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását a kezdeti időszakhoz képest. Ez megfelel Svájc 2030-ra vonatkozó klímamegállapodásban vállalt nemzeti kötelezettségének.

Mindezt úgy, hogy ez idő alatt a forgalom és az infrastruktúra közel 60 százalékkal nőtt.

Shutterstock

Mint ismert, a World Travel Awards az egyik legrangosabb díj, amely a turizmus, a légitársaságok, a szállodák és a vendéglátás ágazatának vezetőit díjazza minden évben. Ugyan egy másik versenyben, de nyár végén díjazták a világ legjobb reptereit is, ahol a zürichi repülőtér hetedik lett, a szingapúri Changi pedig egy évtized után taszították le a trónról.


A figyelmetekbe ajánljuk